αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι με υψηλά ηθικά standards δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 5 πράγματα

Οι άνθρωποι με υψηλά ηθικά standards δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 5 πράγματα

Κάνατε ποτέ μια παύση και αναρωτηθήκατε τι ξεχωρίζει από το πλήθος τους πραγματικά αξιότιμους ανθρώπους;

Ποια μοναδικά χαρακτηριστικά και ποιες πράξεις τους κάνουν να στέκονται ως φάρος ηθικής σε έναν κόσμο που συχνά θολώνεται από αποχρώσεις ηθικής ασάφειας; Αυτό διερωτάται το αμερικανικό hack spirit.

Εδώ είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που μας δίνουν μια εικόνα για τη συμπεριφορά τους και τι μπορούμε να μάθουμε όλοι από αυτούς.

Δεν έχουν ανέντιμη συμπεριφορά

Τα άτομα με υψηλά ηθικά πρότυπα συνήθως δεν κλέβουν, δεν απατούν, δεν λένε ψέματα ή εξαπατούν. Θεωρούν αυτές τις ενέργειες ως παραβίαση της εμπιστοσύνης.

Όταν δεσμεύεστε να διατηρήσετε την ακεραιότητα πάνω από τα άλλα, θα λέτε πάντα την αλήθεια.

Φυσικά, στον σύγχρονο κόσμο, δεν μπορείτε να λέτε όλα όσα σας έρχονται στο μυαλό. Αυτό θα ήταν πολύ αναίσθητο και θα σας έκανε ανεπιθύμητο σε κάθε κοινωνικό κύκλο στον οποίο πηγαίνατε.

Αλλά το να είσαι έντιμος άνθρωπος εξακολουθεί να είναι ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί από τους περισσότερους ανθρώπους.

Δεν βλάπτουν τους άλλους

Οι ηθικοί άνθρωποι δεν βλάπτουν σκόπιμα τους άλλους, σωματικά ή συναισθηματικά. Αυτό περιλαμβάνει εκφοβισμό, παρενόχληση, διακρίσεις ή οποιοδήποτε είδος κακοποίησης.

Λέμε πάντα τον Χρυσό Κανόνα που λέει ότι δεν πρέπει να κάνετε στους άλλους αυτό που δεν θέλετε να σας κάνουν.

Αυτός ο κανόνας έχει αντέξει στον χρόνο και θα συνεχίσει να είναι η πιο σημαντική ”σύμβαση” για την ανθρωπότητα στο μέλλον.

Σκέψου το. Υπάρχει πιο σημαντικός κανόνας;

Δεν κουτσομπολεύουν ούτε εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων

Το κουτσομπολιό μπορεί να φαίνεται αβλαβές ή ακόμα και διασκεδαστικό. Ωστόσο, μπορεί πραγματικά να προκαλέσει σημαντική βλάβη σε άτομα και σχέσεις.

Το κουτσομπολιό είναι ένα αγαπημένο… άθλημα για πολλούς ανθρώπους, αλλά συχνά περιλαμβάνει την ανταλλαγή προσωπικών ή ευαίσθητων πληροφοριών για άλλους χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Αυτή είναι μια σοβαρή παραβίαση εμπιστοσύνης που μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα προδοσίας και αγανάκτησης.

Περιλαμβάνει κυριολεκτικά την ανταλλαγή πληροφοριών που μπορεί να είναι ανακριβείς, υπερβολικές ή βασισμένες σε φήμες. Μπορεί να βλάψει τη φήμη κάποιου και να έχει σοβαρές συνέπειες για αυτόν. Με τη σειρά του, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνικό στίγμα, απώλεια ευκαιριών ή βλάβη στις προσωπικές και επαγγελματικές του σχέσεις.

Δεν χειραγωγούν

Σίγουρα δεν χειραγωγούν άλλους ανθρώπους για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Αντίθετα, δίνουν προτεραιότητα στη δικαιοσύνη και την ισότητα στις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις τους, αναγνωρίζοντας τη σημασία του αμοιβαίου σεβασμού και συναίνεσης.

Υπάρχουν πολλά είδη χειραγώγησης. Αυτό που όλοι έχουν κοινό είναι να επηρεάζουν ή να ελέγχουν τους άλλους μέσω παραπλανητικών ή ανήθικων τρόπων για την επίτευξη προσωπικών στόχων. Η χειραγώγηση διαβρώνει την εμπιστοσύνη, δημιουργεί ανισορροπίες εξουσίας και υπονομεύει τις υγιείς σχέσεις και την κοινωνική δυναμική.

Η εμπλοκή σε αυτές τις συμπεριφορές μπορεί να προκαλέσει συναισθηματική, ψυχολογική και μερικές φορές σωματική βλάβη στα άτομα που αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης ή χειραγώγησης.

Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερις τακτικές συναισθηματικής χειραγώγησης που θα χρησιμοποιήσει κάποιος για να σε ελέγξει.

Σέβονται τα προσωπικά όρια

Εκτός από το να μην χειραγωγούν τους άλλους, οι ηθικοί άνθρωποι σέβονται και τα όριά τους. Αυτό σημαίνει αποφυγή κάθε μη συναινετικής συμπεριφοράς ή ενεργειών που παραβιάζουν την αυτονομία και τα δικαιώματα των άλλων.

Με άλλα λόγια, όλοι έχουμε διαφορετικές προσδοκίες όταν αλληλεπιδρούμε με άλλους. Και αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μπορούμε εύκολα να ξεπεράσουμε τα όρια που έχουν θέσει οι άλλοι για τον εαυτό τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =