αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τακτικές συναισθηματικής χειραγώγησης που θα χρησιμοποιήσει κάποιος για να σε ελέγξει

Τέσσερις τακτικές συναισθηματικής χειραγώγησης που θα χρησιμοποιήσει κάποιος για να σε ελέγξει

Η σωματική ή λεκτική κακοποίηση είναι πιο εύκολο να αναγνωριστεί επειδή μπορείτε να την δείτε ή να την ακούσετε. Ωστόσο, οι τακτικές συναισθηματικής χειραγώγησης δεν είναι πάντα προφανείς.

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, είτε έχουμε γίνει μάρτυρες συναισθηματικής κακοποίησης, είτε έχουμε πέσει θύματα αυτού.

Πρέπει να εντοπίζουμε τις τακτικές που χρησιμοποιούνται από ”συναισθηματικούς χειραγωγούς” για να ελέγχουν τους ανθρώπους και πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις επιθέσεις.

Εδώ είναι μερικές τακτικές που χρησιμοποιούνται στη συναισθηματική κακοποίηση:

1. Έρχεται πολύ κοντά σου, πολύ γρήγορα

Τα άτομα που χρησιμοποιούν τακτικές συναισθηματικής χειραγώγησης τείνουν να συμπεριφέρονται σαν να σας… ερωτεύονται γρήγορα. Μπορεί να προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι είναι ο καλύτερος φίλος σας παρότι σας γνωρίσουν για λίγο. Λοιπόν, πώς γίνεται αυτό καταχρηστικό;

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι σας λένε μερικά πράγματα για τον εαυτό τους και συμπεριφέρονται σαν να μην τα ξέρει κανένας άλλος. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτά τα μυστικά για να αποσπάσουν πληροφορίες από εσάς! Εξακολουθείτε να αναρωτιέστε πώς αυτό οδηγεί σε χειραγώγηση;

Αυτό που σου λένε δεν είναι και τόσο μυστικό, αλλά τα μυστικά σου είναι. Χρησιμοποιούν αυτά τα πράγματα που τους λες για να σε χειραγωγήσουν, ενώ αυτά που σου λένε, τα γνωρίζουν ήδη πολλοί. Βλέπετε… ήταν ένα κόλπο. Τώρα, έχουν ”πυρομαχικά” εναντίον σου.

2. Αντιστροφή γεγονότων

Οι συναισθηματικοί χειραγωγοί είναι ειδικοί στο να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα. Αν δεν πουν ευθέως ψέματα, θα υπερβάλουν, θα πουν ότι είπατε αυτό που είπαν ή απλώς θα προσποιηθούν ότι δεν σας άκουσαν ποτέ να λέτε κάτι. Θα πουν ψέματα με δημιουργικούς τρόπους και θα προωθήσουν την ατζέντα τους.

Η αντιστροφή γεγονότων, για αυτόν τον τύπο κακοποιών, είναι εύκολη. Το κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους για να πάρουν αυτό που θέλουν και δεν νιώθουν τύψεις.

3. Φωνή για απόσπαση της προσοχής

Αν δεις τον άλλο να φωνάζει, είναι επίσης ένα σημάδι που πρέπει να σε βάλει σε υποψίες. Για να μην δώσει λεπτομέρειες, θα χρησιμοποιήσει αυτή την τακτική απόσπασης της προσοχής και εκφοβισμού για να πάρει αυτό που θέλει.

Οι συναισθηματικοί χειριστές χρησιμοποιούν αυτήν την τακτική όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος ουρλιάζει, απειλεί να φύγει ή συμπεριφέρεται σαν παιδί, μερικές φορές είναι καλύτερο να φύγει αν δεν μπορεί να σταματήσει.

4. Βιαστική λήψη αποφάσεων

Εντάξει, αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά θα το καταλάβεις. Οι συναισθηματικοί χειραγωγοί, όταν θέλουν να κάνουν κάτι που ξέρουν ότι θα σας αναστατώσει, θα ζητήσουν τη γνώμη σας σε ένα βιαστικό περιβάλλον.

Θα σας κάνουν ερωτήσεις καθώς βγαίνουν από την πόρτα ή με σύντομο μήνυμα κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος εργασίας ή ακόμα και στη μέση μιας άσχετης συζήτησης. Υποθέτουν ότι απλά θα «πείτε ναι σε όλα» επειδή σας έπιασαν απροετοίμαστους. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάνε μία παύση και ζήτα χρόνο για να απαντήσεις αργότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + nineteen =