αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞέρεις ένα άτομο που δεν σε συμπαθεί; Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Ξέρεις ένα άτομο που δεν σε συμπαθεί; Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή σας που θα συναντήσετε κάποιον που δεν σας συμπαθεί. Το σκεπτικό του μπορεί να είναι λογικό και δίκαιο. Ίσως κάνατε κάτι για να τον βλάψετε ή ίσως πληγώθηκε από μια έμμεση ενέργεια που δεν γνωρίζετε. Ή μπορεί να είναι εντελώς παράλογος.

Μερικές φορές οι άνθρωποι απλώς σκέφτονται ή πιστεύουν πράγματα χωρίς λόγο, επειδή το συναίσθημα δεν είναι συχνά λογικό. Μπορεί να υπάρχουν συγκρούσεις προσωπικότητας όπου απλά δεν μπορούν να δει ο ένας τον άλλον κατάματα. Μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε ανθρώπους από τη ζωή σας, αλλά τι γίνεται αν δεν μπορείτε; Μπορεί να είναι σύζυγος ενός μέλους της οικογένειας ή ένας συνάδελφος με τον οποίο πρέπει να συνεργαστείτε στενά.

Σε αυτά τα σενάρια, πρέπει να έχετε τις δεξιότητες για να πλοηγηθείτε στην κατάσταση χωρίς να την κάνετε χειρότερη από όσο χρειάζεται. Εδώ είναι 4 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1# Αποδέξου ότι όλοι μπορούν να γίνουν επικριτικοί

Στους ανθρώπους αρέσει να είναι επικριτικοί απέναντι σε οποιονδήποτε κάνει ένα συγκεκριμένο πράγμα, πολλές φορές από φθόνο που δεν μπορούν να το καταφέρουν οι ίδιοι. Μερικές φορές οι άνθρωποι μισούν απλώς για να… μισούν για κάτι. Μπορεί να είναι ένα μίζερο άτομο που ψάχνει να βρει λάθη αλλού για να αποφύγει να αντιμετωπίσει τα δικά του αρνητικά συναισθήματα. Θα μπορούσαν επίσης να είναι κάποιοι που επιτίθενται καθώς αγωνίζονται να βρουν τον έλεγχο στη ζωή τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να σας αντιπαθήσει. Και μπορεί να είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεστε καθόλου…

2# Κάντε μια ειλικρινή εκτίμηση της κατάστασης

Μερικές φορές ένα άτομο αντιπαθεί ένα άλλο άτομο χωρίς λόγο. Συμβαίνει. Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει λόγος. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιο άτομο δεν σας συμπαθεί. Και μερικοί είναι σίγουρα πιο έγκυροι από άλλους. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αξιολογήσετε την κατάσταση, τη συμπεριφορά του άλλου ατόμου και το γιατί μπορεί να μην σας συμπαθεί.

3# Ελαχιστοποιήστε τις επαφές και μην εμπλέκεστε σε ασήμαντες συγκρούσεις

Το άτομο με το οποίο δεν τα πηγαίνετε καλά μπορεί να προσπαθήσει να βγάλει εχθρότητα. Αποφύγετε να ανταποδώσετε, όσο δικαιολογημένο κι αν είναι. Αυτό μπορεί να φαίνεται ότι είναι αντίθετο με την κοινή συμβουλή του να υπερασπίζεστε πάντα τον εαυτό σας, αλλά το να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ριχτείτε σε μια απαράδεκτη σύγκρουση. Μπορεί να καταλήξετε να τσακωθείτε με αυτό το άτομο, «πετώντας» κομμάτια από τη συναισθηματική σας ενέργεια, την ηρεμία και την ευτυχία σας. Και για τι; Για να το ξανά κάνετε αύριο. Απλώς δεν αξίζει τον κόπο σε πολλές περιπτώσεις. Αρνούμενοι να εμπλακείτε και να απαντήσετε με τη δική σας αρνητικότητα, τους αφαιρείτε τη δύναμη για σύγκρουση.

Εάν πρέπει να συνεργαστείτε με αυτό το άτομο, μείνετε στο στόχο με όποια δουλειά και αν έχει σχέση, και κάντε την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Τότε μπορείς να ξεφύγεις από αυτό το άτομο και να προχωρήσεις σε κάτι άλλο.

4# Εστίασε αλλού

Δεν πρέπει να ζήσετε τη ζωή σας φοβισμένοι για τις αλληλεπιδράσεις με ένα άτομο που δεν σας συμπαθεί και που δεν μπορείτε να αποφύγετε. Μην τους αφήνετε να έχουν ελεύθερο χώρο και τροφή στο κεφάλι σας. Δεν το αξίζουν. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να βγάλετε αυτές τις σκέψεις από το μυαλό σας. Εστιάστε στη στιγμή και επικεντρωθείτε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα χρειάζεται να κάνετε. Θα σας βοηθήσει να τραβήξετε το μυαλό σας μακριά από το να ασχοληθείτε με τις συναναστροφές που είχατε με αυτό το άτομο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + eighteen =