αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ναι, μπορείς να φύγεις από μία δουλειά σε λιγότερο από 1 χρόνο αν θες. Δεν είναι κακό για το βιογραφικό σου», λέει μια career coach

«Ναι, μπορείς να φύγεις από μία δουλειά σε λιγότερο από 1 χρόνο αν θες. Δεν είναι κακό για το βιογραφικό σου», λέει μια career coach

Ο ”κανόνας του ενός έτους” δεν αναγράφεται ρητά σε καμία σύμβαση εργασίας, αλλά πολλοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να τον ακολουθούν.

Ο κανόνας – ότι ένας εργαζόμενος πρέπει να παραμείνει σε μια δουλειά για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν αλλάξει – έχει γίνει ένα πρότυπο του επαγγελματικού κόσμου. Αλλά η career coach, Sarah Doody, λέει ότι το όριο ενός έτους είναι αυθαίρετο.

«Οι άνθρωποι πρέπει να ξεπεράσουν αυτόν τον μύθο που νομίζω ότι υπάρχει εκεί έξω ότι αν φύγεις από μια δουλειά σε λιγότερο από ένα χρόνο, θα φαίνεται κακό στο βιογραφικό σου», λέει η Doody στο CNBC. «Είναι μια παλιομοδίτικη πεποίθηση».

Μάλιστα, λέει ότι το να φύγει κάποιος από μια δουλειά σε λιγότερο από 1 έτος μπορεί να είναι προς όφελός του αν γίνει σωστά: «Νομίζω ότι θα σε κάνει να φανείς πιο στρατηγικό, στοχαστικό, συνειδητοποιημένο άτομο, αντί να μένεις για άλλους εννέα μήνες».

Η Nancy Wang, γενική διευθύντρια στο Amazon Web Services, συμφωνεί, εφόσον οι σύντομες θητείες δεν γίνονται μοτίβο.

«Αυτό που πραγματικά αναζητώ είναι η ανθεκτικότητα. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το σημαντικό», λέει η Wang.

Οι δύο ειδικοί καριέρας πιστεύουν και οι δύο ότι ο αντίκτυπος που θα έχετε, είναι πιο σημαντικός από το πόσο καιρό θα μείνετε σε μια εταιρεία.

Η ικανότητα να αφηγηθεί την πορεία της σταδιοδρομίας του, είναι απαραίτητη για κάθε υποψήφιο για να αποκτήσει μία θέση- αλλά ειδικά όταν έχετε εγκαταλείψει μια δουλειά γρήγορα.

Η Wang λέει ότι όταν παίρνει συνεντεύξεις από υποψηφίους, ανησυχεί λιγότερο για τη διάρκεια του χρόνου που πέρασαν σε μια εταιρεία παρά για τον αντίκτυπο που είχαν ενώ ήταν εκεί. Η παράθεση αυτού του αντίκτυπου είναι ζωτικής σημασίας.

Συνιστά σε όλους τους υποψήφιους να γνωρίζουν πώς να απαντούν στις ακόλουθες ερωτήσεις προτού πάρουν μια συνέντευξη:

-Γιατί φύγατε από τον τελευταίο Οργανισμό σας;
-Τι ψάχνετε σε έναν μελλοντικό Οργανισμό;
-Τελικά, τι θέλετε να κάνετε μέσα σε αυτόν τον μελλοντικό Οργανισμό;

Οπλισμένος με μια λίστα κριτηρίων σταδιοδρομίας, ένας υποψήφιος για εργασία μπορεί να είναι πιο έτοιμος να εξηγήσει γιατί ο προηγούμενος ρόλος του δεν ήταν κατάλληλος και γιατί είναι ο τωρινός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =