αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μιλάς πολύ γρήγορα»: 4 απλές κινήσεις που στέλνουν το σήμα ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση

«Μιλάς πολύ γρήγορα»: 4 απλές κινήσεις που στέλνουν το σήμα ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Μερικές φορές, κάνουμε πράγματα που κάνουν τους άλλους να πιστεύουν ότι δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν δεν ισχύει. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για 11 πράγματα που μπορεί να κάνετε και θα μπορούσαν να σας κάνουν να φαίνεστε λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό σας.

Μην ανησυχείτε όμως – το να γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα πράγματα είναι το πρώτο βήμα για να τα αλλάξετε.

1. Ζητάς συνεχώς συγγνώμη

Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση «Η συγγνώμη φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη λέξη»; Λοιπόν, για κάποιους από εμάς, είναι… πολύ πιο εύκολο!

Το να λέτε συνεχώς συγγνώμη, ακόμα και όταν δεν είναι απαραίτητο, μπορεί να σας κάνει να φανείτε λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό σας. Μπορεί να φαίνεται ότι νιώθετε πάντα ένοχοι ή ότι κάνετε κάτι λάθος. Για παράδειγμα, αν ζητάτε συγγνώμη κάθε φορά που μοιράζεστε τη γνώμη σας ή κάνετε μια ερώτηση, μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν είστε σίγουροι για τον εαυτό σας.

2. Αποφεύγετε την οπτική επαφή

Τα μάτια μας μπορούν να πουν πολλά για εμάς- και όταν αποφεύγουμε την οπτική επαφή, συχνά σημαίνει ότι αισθανόμαστε αβέβαιοι ή νευρικοί.

Όταν μιλάτε σε κάποιον και κοιτάζετε συνεχώς αλλού ή κοιτάτε κάτω, μπορεί να φαίνεται ότι δεν είστε σίγουροι για αυτό που λέτε.

Η οπτική επαφή είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι συμμετέχετε ενεργά στη συζήτηση και ότι ακούτε το άλλο άτομο.

Δείχνει επίσης ότι αισθάνεστε άνετα με το ποιοι είστε και τι λέτε. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα συνομιλήσετε, προσπαθήστε να διατηρήσετε καλή οπτική επαφή.

Αυτό δεν σημαίνει να κοιτάς καρφωμένος, αλλά μάλλον να κρατάς το βλέμμα σου σταθερό ενώ εξακολουθείς να κοιτάς μακριά κάθε τόσο.

3. Μιλάς πολύ γρήγορα

Μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι είστε νευρικοί ή αβέβαιοι για τον εαυτό σας.

Είναι σαν τα λόγια σας να προσπαθούν να συμβαδίσουν με τις αγωνιώδεις σκέψεις σας- και μπορεί να δυσκολέψει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν αυτό που λέτε.

Είναι εντάξει να επιβραδύνεις, να παίρνεις μια ανάσα και να μιλάς με φυσικό ρυθμό.

4. Δεν μιλάς

Υπάρχει κάτι απίστευτα απελευθερωτικό στο να λες τη γνώμη σου και να υπερασπίζεσαι αυτό που πιστεύεις. Αλλά αν είσαι πάντα σιωπηλός, μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις όπου έχουμε… δαγκώσει τη γλώσσα μας και αργότερα ευχηθήκαμε να είχαμε μιλήσει. Και η λύπη που συνοδεύει αυτό, μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλήγμα στην αυτοπεποίθησή μας.

Έτσι, όταν θέλετε να μιλήσετε – κάντε το! Ναι, μπορεί να είναι τρομακτικό και ναι, μπορεί να μην συμφωνούν όλοι μαζί σας.

Αλλά θυμηθείτε – η φωνή σας έχει σημασία. Οι απόψεις σας μετράνε. Και το να μιλήσεις είναι ένας σίγουρος τρόπος για να δείξεις στον εαυτό σου (και στον κόσμο) ότι είσαι σίγουρος για το ποιος είσαι και τι πιστεύεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =