αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜπορείς να βγάλεις 1.200 δολάρια τον μήνα… ακούγοντας ένα τραγούδι ξανά και ξανά στο Spotify; Το «κόλπο» που έκαναν viral οι αναλυτές της JP Morgan

Μπορείς να βγάλεις 1.200 δολάρια τον μήνα… ακούγοντας ένα τραγούδι ξανά και ξανά στο Spotify; Το «κόλπο» που έκαναν viral οι αναλυτές της JP Morgan

Ένα ιδιαίτερο… κόλπο έχει γίνει viral το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οικονομικοί αναλυτές της JP Morgan υποστήριξαν ότι οι συνδρομητές του Spotify θα μπορούσαν να κερδίσουν… 1.200 δολάρια το μήνα ακούγοντας το τραγούδι τους σε επανάληψη, 24 ώρες την ημέρα.

Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος, λένε, είναι να ανεβάσει στο Spotify ένα δικό του track διάρκειας 30 δευτερολέπτων και μετά το ακούει στο repeat, 24 ώρες την ημέρα. Στόχος εδώ είναι να κερδίσεις μηνιαία δικαιώματα εκμετάλλευσης.

Η θεωρία πρωτοεμφανίστηκε στους Financial Times και στη συνέχεια αναπαράχθηκε στο Twitter από τον Τζούλιαν Κλιμότσκο, ιδρυτή της εταιρείας επενδύσεων Accelerate με έδρα τον Καναδά.

Εχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι η μεθοδευμένη ροή τραγουδιών -όπου οι συσκευές παίζουν σε λούπα επιλεγμένα κομμάτια- δημιουργεί προβλήματα στη μουσική βιομηχανία, με τα στελέχη της JP Morgan να εκτιμούν ότι το 10% όλων των ροών είναι ψεύτικες, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού του streaming, Ντάνιελ Εκ, εξηγεί ότι δεν λειτουργούν έτσι τα δικαιώματα της πλατφόρμας. «Αν ίσχυε αυτό, η δική μου playlist θα ήταν απλώς το ″Daniel’s 30-second Jam″ σε επανάληψη!» απάντησε ο Εκ στο Twitter. Και πρόσθεσε: «Αλλά σοβαρά, δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι το σύστημα δικαιωμάτων μας».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + fourteen =