αρχικηVIRALΜια 85χρονη συμβουλεύει: Αν θέλετε να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή εφαρμόστε αυτούς τους 5 κανόνες

Μια 85χρονη συμβουλεύει: Αν θέλετε να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή εφαρμόστε αυτούς τους 5 κανόνες

Στην Ιαπωνία, υπάρχει μια δημοφιλής έννοια που ονομάζεται “ikigai“, η οποία μεταφράζεται στον λόγο που σηκώνεστε από το κρεβάτι σας κάθε πρωί.

Αλλά τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό και πως τελικά μπορείς να ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή; Μια 85χρονη γυναίκα από την Ιαπωνία, η οποία μάλιστα έχει επιβιώσει από καρκίνο, λέει ότι υπάρχουν 5 κανόνες που μπορείς να εφαρμόσεις. Είναι αυτοί που θα δεις παρακάτω, όπως τους διαβάσαμε στο CNBC.

1. Καλή διατροφή

Όταν 85χρονη έκανε τη θεραπεία για τον καρκίνο, έδωσε έμφαση στα παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα στη διατροφή της. Αυτό έβαλε πολλές επιλογές για την καταπολέμηση της φλεγμονής και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος:

-Μούρα και κανέλα ως γλυκαντικά
-Τζίντζερ και πράσινα τσάγια όπως το matcha
-Θαλασσινά πλούσια σε ωμέγα-3 όπως ο σολομός και το σκουμπρί
-Miso (σόγια που έχει υποστεί ζύμωση), nukazuke (λαχανικά σε ζύμωση) και umeboshi (ιαπωνικό τουρσί δαμάσκηνο)

Απέκλεισε τα περισσότερα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των κρεάτων και των ζωικών λιπών, των λιπαρών και τηγανητών τροφίμων, των σνακ με ζάχαρη, των γαλακτοκομικών και του αλκοόλ.

2. Βρείτε λόγους για να γελάτε

«Η γκρίνια οδηγεί… σε περισσότερη γκρίνια, αλλά η ευγνωμοσύνη και το γέλιο οδηγούν στην ευτυχία», λέει η ίδια.

Μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη του γέλιου κατά τη διάρκεια θεραπειών για τον καρκίνο, όπως η βελτίωση της ψυχικής υγείας και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Ακόμη και κάτι τόσο απλό όπως η παρακολούθηση μιας κωμικής εκπομπής ή η ανάγνωση ενός κόμικ ανέβασε τη διάθεση της 85χρονης και τη βοήθησε να περάσει δύσκολες στιγμές.

3. Χτίστε μια αξιόπιστη κοινότητα

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασής της, το να είναι μέλος της κοινότητάς της ήταν ζωτικής σημασίας.

Η 85χρονη πάντα ο ανεξάρτητη γυναίκα που του αρέσει να κάνει πράγματα μόνη της. Αλλά καθώς μεγαλώνει, έχει μάθει τη σημασία του να ζητάει βοήθεια, ακόμα κι αν είναι κάτι τόσο απλό όσο το να κόψεις ένα καρπούζι.

Οι μικρότερες αλληλεπιδράσεις μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο μιας διαρκούς σύνδεσης.

4. Σχεδιάστε πράγματα που θα αναμένετε και συμπεριλάβετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να πάτε στην αγορά της περιοχής σας, μέχρι το να πάτε σε μια συναυλία με φίλους και οικογένεια.

Όταν έχετε κάτι να προσβλέπετε ή να δουλέψετε για αυτό, τότε έχετε ένα ikigai και σκοπό να σας κρατά χαρούμενους και με κίνητρο κάθε μέρα.

5. Συνδεθείτε με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας

Η 85χρονη νιώθει μεγάλη άνεση και χαρά χρησιμοποιώντας την πνευματική ζωή και τις παραδόσεις της. Η μέρα της ξεκινάει με το άναμμα θυμιάματος και την ψαλμωδία της βουδιστικής γραφής.

Τρεις φορές το μήνα, πηγαίνει στο τοπικό Shinto για μια τελετουργική λατρεία που διατηρείται στον ναό για πάνω από 1.300 χρόνια.

Προσεύχεται για την υγεία και την ασφάλεια της οικογένειάς της, βλέπει τους ιερείς και γευματίζει με φίλους και μέλη της κοινότητας. Αυτή η σχέση με κάτι που είναι μεγαλύτερο από τον εαυτό της είναι απίστευτα θεραπευτική και δεν το θεωρεί ποτέ δεδομένο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − two =