αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια εκατομμυριούχος εξηγεί: «Δεν χρειάζεται να δουλεύεις ατελείωτες ώρες για να γίνεις πλούσιος. Εδώ είναι κάτι άλλο που πρέπει να κάνεις»

Μια εκατομμυριούχος εξηγεί: «Δεν χρειάζεται να δουλεύεις ατελείωτες ώρες για να γίνεις πλούσιος. Εδώ είναι κάτι άλλο που πρέπει να κάνεις»

Η Barbara Corcoran είναι επιχειρηματίας, επενδύτρια και θεωρείται η γκουρού του real estate καθώς είναι η ιδρύτρια του The Corcoran Group. Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην επιχειρηματικότητα. Ενώ πλέον είναι best seller συγγραφέας, κάνοντας παράλληλα πολλές ομιλίες σε διάφορα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να μεταφέρει τις εμπειρίες της

Η ίδια έχει μια άποψη που δεν την συναντάμε συχνά ανάμεσα στους Κροίσους του πλανήτη. Λέει ότι δεν χρειάζεται να δουλεύεις ατελείωτες ώρες για να γίνεις πλούσιος. «Δεν μπήκε ποτέ στο μυαλό μου σε όλη μου τη ζωή. Και είμαι πλούσια», λέει η ίδια στο CNBC.

Η Corcoran σίγουρα δούλεψε σκληρά για να φτάσει στην τρέχουσα κατάστασή της: Η 74χρονη businesswoman δυσκολευόταν στο σχολείο λόγω δυσλεξίας και χρησιμοποίησε δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και επιμονή για να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία στο real estate σε ηλικία 23 ετών. Πολλά χρόνια αργότερα, πούλησε την εταιρεία της για 66 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά ποτέ δεν έβαλε τη δουλειά της πάνω από άλλες πτυχές της ζωής της, όπως η οικογένεια, η υγεία ή τα ρεπό, λέει.

Μία άποψη με την οποία… μάλλον διαφωνούν άλλοι διάσημοι επιχειρηματίες, όπως ο Elon Musk. Ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι δουλεύει πολλές ώρες, με ελάχιστα ρεπό.

Οι άνθρωποι που εργάζονται πολλές ώρες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό, σύμφωνα με έκθεση του Μαΐου 2021 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επιπλέον, η παραγωγικότητα μειώνεται απότομα όταν ένα άτομο εργάζεται πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με μελέτη του Στάνφορντ του 2014.

Η Corcoran προτείνει να κάνετε στον εαυτό σας δύο ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να εστιάσετε στο να εργάζεστε πιο έξυπνα αντί να εργάζεστε περισσότερες ώρες:

-Πώς θα μπορούσα να τα πάω ακόμα καλύτερα αύριο;
-Πώς μπορώ να τα πάω καλύτερα από τον ανταγωνισμό μου;

Στη συνέχεια, βρείτε βιώσιμους τρόπους για να ενεργήσετε σύμφωνα με τις απαντήσεις που δώσατε. Όπως ολοκληρώνοντας ένα task κάθε φορά πριν πάτε στο επόμενο- και κάνοντας διαλείμματα όταν χρειάζεται.

Οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το πλάνο «γίνονται πλούσιοι», λέει η Corcoran. «Τα λεφτά έρχονται και τους βρίσκουν με κάποιον τρόπο», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =