αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην το σκέφτεσαι πολύ: Η τακτική για να λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις

Μην το σκέφτεσαι πολύ: Η τακτική για να λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις

Όλοι έχουμε λάβει κακές αποφάσεις στο παρελθόν. Είτε στην επαγγελματική μας ζωή, είτε στην προσωπική. Είναι από τις φορές που σκέφτεσαι τα πράγματα μετά, και λες «μα καλά, πως το έκανα αυτό;». Πως όμως μπορείς να πάρεις καλύτερες αποφάσεις;

Όπως σημειώνει σε άρθρο του το dariusforoux.com, υπάρχει μια παγίδα που πρέπει να αποφύγεις. Και στην οποία πέφτουμε πολλοί άνθρωποι. Είναι η υπερβολική… σκέψη για κάτι. Ναι, όλοι θέλουν να έχουν την τέλεια ζωή, καριέρα, σπίτι, επιχείρηση, αυτοκίνητο, διακοπές, κλπ. Αλλά όταν ασκείς στον εαυτό σου υπερβολική πίεση για να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα, κινδυνεύεις να φτάσεις στο φαινόμενο της «παράλυσης».

Όταν υπεραναλύεις κάθε απόφαση που σκοπεύεις να λάβεις, είναι πολύ πιθανό να «παραλύσεις». Και να μην κάνεις τίποτα. Ακόμα και αυτό, είναι ένα κακό αποτέλεσμα.

«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι καταλήγουν να σπαταλούν τη ζωή τους», τονίζει το άρθρο. Μπορεί να φοβάσαι το ενδεχόμενο να λάβεις μια κακή απόφαση. Όμως η μη απόφαση είναι επίσης κάτι κακό. Υπάρχει λύση; Ναι. Όταν κάνετε μικρές αποφάσεις νωρίς, πριν γίνουν μεγάλες – είναι πιο εύκολο. Όταν αναβάλλετε τις αποφάσεις, γίνονται μεγάλες – και επώδυνες.

Όσο νωρίτερα παίρνεις μια απόφαση, είναι καλύτερο. Από την άλλη μεριά, η μη λήψη απόφασης είναι επίσης μια απόφαση. Αν αυτή είναι μια συνειδητή κίνηση, αυτό είναι ΟΚ. Σκέφτεστε κάτι και αποφασίζετε ότι το ‘να μην κάνετε τίποτα’ είναι η καλύτερη επιλογή.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, κάνε την τώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − one =