αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην πας μόνο στην παραλία: 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι για να απογειώσεις την καριέρα σου

Μην πας μόνο στην παραλία: 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι για να απογειώσεις την καριέρα σου

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Και οι περισσότεροι έχουν ήδη… κατασκηνώσει σε κάποια κοντινή παραλία. Οι υπόλοιποι μάλλον οργανώνουν τις διακοπές τους. Ενώ όλα αυτά δεν είναι καθόλου άσχημα, υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι: Να αναπτύξεις την καριέρα σου και να πας στο next level, την ώρα που οι υπόλοιποι… είναι χαλαροί.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Δεν χρειάζεται να δουλεύεις 24 ώρες το 24ωρο. Ωστόσο μπορείς να αξιοποιήσεις ένα κομμάτι του καλοκαιριού, για να δεις τα αποτελέσματα που θες. Παρακάτω λοιπόν σου παραθέτουμε 4 συγκεκριμένες κινήσεις που μπορείς να κάνεις, και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

1# Γίνε μάστερ σε μια νέα δεξιότητα: Είτε μάθεις μια νέα γλώσσα, είτε κώδικα σε PC, είτε μοντάζ, είναι σίγουρο ότι θα σε ωφελήσει να μάθεις ένα ή περισσότερα νέα skills μέσα στο καλοκαίρι. Και να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα την νέα σεζόν. Φρόντισε να μάθεις κάτι που είναι μέσα στο επαγγελματικό πεδίο σου. Δες τι στόχους έχεις μπροστά, και εντόπισε τα νέα skills που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις εκεί.

2# Οργανώσου: Είπαμε παραπάνω για στόχους. Ναι, το καλοκαίρι που όλα είναι πιο χαλαρά, είναι μια καλή στιγμή για να οργανωθείς και να θέσεις τους στόχους της νέας σεζόν. Μπορείς να το πας και ένα βήμα πιο κάτω, και να προσπαθήσεις να «χτίσεις» το πρόγραμμα σου πιο συγκεκριμένα. Αν σκέφτεσαι για παράδειγμα να ξεκινήσεις ένα νέο δικό σου project, σκέψου πως αυτό θα μπορούσε να χωρέσει μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα σου.

3# Networking: Το έχουμε ξανά πει. Το networking κάνει την διαφορά. Αυτό το καλοκαίρι μην πας μόνιμα… σε κάποια παραλία. Επίσης μην μείνεις απομονωμένος σε ένα δωμάτιο να βλέπεις Netflix. Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να κάνεις νέες επαφές, αφού όλοι έχουν περισσότερο χρόνο για συζητήσεις και συναντήσεις. Ούτε τα events δεν σταματούν. Ψάξε και βρες που θα μαζευτούν οι άνθρωποι που πιθανόν σε ενδιαφέρουν. Ανέπτυξε το δίκτυο σου μέσα στο καλοκαίρι, για να ανοιχτούν οι όποιες ευκαιρίες στη συνέχεια.

4# Ξεκίνα να προετοιμάζεις το δικό σου project. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι το It’s Possible βγήκε στον «αέρα» στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2016. Ωστόσο, όλη η προετοιμασία είχε γίνει το καλοκαίρι που είχε προηγηθεί. Αν θες να ξεκινήσεις ένα δικό σου project, ξεκίνα να το προετοιμάζεις μέσα στο καλοκαίρι. Βρες τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστείς, κάνε το πλάνο σου σε πιο ήρεμους ρυθμούς, και το φθινόπωρο θα είσαι έτοιμος για την μεγάλη «πρεμιέρα». Την στιγμή που οι άλλοι θα μαζεύονται μετά από τις διακοπές και θα προσπαθούν να οργανωθούν.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαφορά των πετυχημένων ανθρώπων και των πραγματικά πετυχημένων; Οι δεύτεροι λένε όχι σχεδόν σε όλα»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 15 =