αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η διαφορά των πετυχημένων ανθρώπων και των πραγματικά πετυχημένων; Οι δεύτεροι λένε όχι σχεδόν σε όλα»

«Η διαφορά των πετυχημένων ανθρώπων και των πραγματικά πετυχημένων; Οι δεύτεροι λένε όχι σχεδόν σε όλα»

Είναι ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στον πλανήτη. Με αρκετές 10ετίες προϋπηρεσία. Μιλάμε για τον Warren Buffett. Και ενώ μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή θα περίμενες ότι ο ίδιος θα ψάχνει ευκαιρίες για να επενδύσει χρόνο και χρήμα, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Μια φράση του Buffett δείχνει ότι οι μεγάλες καριέρες χτίζονται μάλλον με τα «όχι».

«Η διαφορά των πετυχημένων ανθρώπων με τους πραγματικά πετυχημένους ανθρώπους, είναι ότι οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι λένε όχι σχεδόν σε όλα» τονίζει ο γνωστός επενδυτής.

https://i.pinimg.com/564x/fb/c2/e8/fbc2e8f790d884e063a85b92c295e9c7.jpg

Τα «όχι» του Tom Hanks

Ο Warren Buffett δεν είναι ο μόνος πετυχημένος άνθρωπος που έχει μιλήσει για την σημασία του να λες «όχι». Το Tom Hanks είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ηθοποιούς του Hollywood. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες. Και σίγουρα, ξέρει το τι πρέπει να κάνει κάποιος, για να ακολουθήσει μια πετυχημένη καριέρα. Ο ίδιος έχει μιλήσει για την σημαντικότερη συμβουλή που θα έδινε σε κάποιον, έτσι ώστε να γίνει πετυχημένος στο επάγγελμα του. Η άποψη του είναι ξεκάθαρη.

«Νομίζω ότι ο μόνος δρόμος που μπορείς να επιλέξεις, όπως έκανα κι εγώ, είναι να λες ‘όχι’ σε πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις», λέει αρχικά.

Ξεκαθαρίζοντας: «Και αν πεις όχι και κανένας άλλος δεν σου προσφέρει μια δουλειά, αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις δουλειά». Όπως εξηγεί όμως, είναι εύκολο να πεις ‘ναι’ σε κάτι, ειδικά αν σου προσφέρουν πολλά χρήματα, τα οποία θα σου δώσουν άλλες ανέσεις. Ωστόσο, η σωστή επιλογή είναι να λες ‘όχι’ αν θεωρείς ότι κάτι δεν θα σε εξελίξει. Το ότι μπορείς να κάνεις κάτι, δεν σημαίνει ότι θα σε πάει ένα βήμα παρακάτω.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην πας μόνο στην παραλία: 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι για να απογειώσεις την καριέρα σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 8 =