αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜην «βομβαρδίζεις» τον HR Manager με emails μετά την job interview. Εκτός από αυτές τις 4 περιπτώσεις

Μην «βομβαρδίζεις» τον HR Manager με emails μετά την job interview. Εκτός από αυτές τις 4 περιπτώσεις

Μεγάλο μέρος της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας περιλαμβάνει αναμονή. Ελέγχετε τις αγγελίες εργασίας και περιμένετε νέες ευκαιρίες που ταιριάζουν με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας. Συντάσσετε μια συνοδευτική επιστολή και ένα βιογραφικό, τα στέλνετε και περιμένετε να κληθείτε για μια πιθανή συνέντευξη. Αν κληθείς για μια συνέντευξη, προετοιμάζεσαι, δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου και μετά περιμένεις απάντηση. Όσο πιο κοντά πλησιάζετε σε μια πραγματική προσφορά, τόσο πιο μεγάλη αγωνία έχεις. Αυτό το άγχος δημιουργεί προσμονή.

Αλλά όχι. Περίμενε. Πρέπει να είσαι έξυπνος σχετικά με το πώς θα κινηθείς σε αυτό το στάδιο.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν λίγα που μπορείτε να κάνετε. Το να είσαι υπερβολικά πρόθυμος ή πιεστικός (στην καλύτερη περίπτωση) θα φανεί ενοχλητικό και (στη χειρότερη) μπορεί να βλάψει τις πιθανότητές σου να πάρεις τη δουλειά. Θυμηθείτε ότι το άτομο που σας πήρε συνέντευξη μπορεί να χειρίζεται πολλές διαφορετικές θέσεις και αν όλοι οι υποψήφιοι επικοινωνούσαν μαζί του, τα εισερχόμενα του θα… πλημμύριζαν από ερωτήματα.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα «αναμονής». Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 4 φορές που μπορεί πραγματικά να είναι προς το συμφέρον σας να στείλετε ένα μήνυμα στον υπεύθυνο προσλήψεων, όπως λέει το Harvard Business Review.

1# Το ευχαριστήριο σημείωμα. Στο τέλος της συνέντευξης σας, ρωτήστε τον υπεύθυνο προσλήψεων πότε να περιμένετε να ενημερωθείτε από αυτόν για τα επόμενα βήματα. Αυτή η ημερομηνία θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πότε είναι πιο κατάλληλη στιγμή για τις επόμενες επικοινωνίες από τη μεριά σας. Μια μέρα μετά τη συνέντευξή σας, μπορείτε να στείλετε ένα ευχαριστήριο email. Κρατήστε το σύντομο και ευγενικό. Επίσης πες ότι περιμένεις να ακούσετε νέα από την άλλη πλευρά σύντομα. Το ευχαριστήριο σημείωμα δεν είναι ευκαιρία να προσθέσετε περισσότερο περιεχόμενο στη συνέντευξή σας. Είναι απλώς μια ευκαιρία να δείξετε τον ενθουσιασμό και την εκτίμησή σας.

2# Το follow up σημείωμα. Εάν δεν λάβετε απάντηση από τον υπεύθυνο προσλήψεων μέχρι την ημερομηνία που είπε ότι επρόκειτο να δώσει μία απάντηση, μην στείλετε email αμέσως. Είναι πιθανό να μην ήσασταν η πρώτη επιλογή για τη δουλειά, αλλά εξακολουθείτε να είστε στη λίστα. Μπορεί να κάνουν μια προσφορά σε κάποιον άλλον και αυτό το άτομο μπορεί να μην αναλάβει τελικά τη δουλειά. Δώστε τους λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Βάλτε μια σημείωση στο ημερολόγιό σας για να επικοινωνήσετε μια εβδομάδα μετά από αυτήν την ημερομηνία, εάν ακόμα δεν έχετε λάβει νέα. Όταν έρθει εκείνη η μέρα, στείλτε μια γρήγορη υπενθύμιση — όχι περισσότερες από τρεις παραγράφους — στον υπεύθυνο προσλήψεων με τον οποίο συναντηθήκατε. Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι παρόμοιο με αυτό που γράψατε για το ευχαριστήριο σημείωμα. Εκφράστε το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό σας για τη θέση. Πείτε κάτι θετικό για τον Οργανισμό και ρωτήστε εάν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες που μπορείτε να παρέχετε και θα ήταν χρήσιμες. Πείτε τους ότι ανυπομονείτε να ακούσετε νέα σύντομα.

3# Η εξαίρεση. Η μία φορά που μπορείτε να επικοινωνήσετε μεταξύ της συνέντευξης και της ημερομηνίας που σας έδωσε ο διευθυντής προσλήψεων είναι εάν υπάρχει σημαντική αλλαγή από τη μεριά σας στο μεσοδιάστημα. Εάν, για παράδειγμα, κάνατε την συνέντευξη και στη συνέχεια λάβετε μια πρόταση από κάποιον άλλον εργοδότη πριν σας απαντήσουν, μπορείτε να στείλετε ένα email για να ενημερώσετε ότι έχετε και άλλη προσφορά, αλλά πραγματικά σας αρέσει η εταιρεία και η αποστολή της και ελπίζετε να ακούσετε νέα από αυτούς πριν αποφασίσετε.

4# Το feedback email. Εάν πιστεύετε ότι η συνέντευξη πήγε καλά, αλλά τελικά δεν πήρατε την δουλειά, μπορείτε να στείλετε ένα επιπλέον email για να ζητήσετε feedback σχετικά με τη συνέντευξη. Και πάλι, να είστε σύντομος. Ευχαριστείστε τον HR Manager για άλλη μια φορά για τον χρόνο του. Πείτε ότι σας άρεσε η διαδικασία της συνέντευξης και θα θέλατε να λάβετε κάποιο εποικοδομητικό feedback σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα στο μέλλον για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε δουλειά. Δεν θα αφιερώσουν όλοι οι υπεύθυνοι προσλήψεων χρόνο για να σας δώσουν τέτοιο feedback, αλλά συχνά μπορεί να λάβετε μια συγκεκριμένη συμβουλή που μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητές σας στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − thirteen =