αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας άνθρωπος που προσλάμβανε άτομα στην Google παραθέτει την απρόσμενη ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε κάθε συνέντευξη για δουλειά

Ένας άνθρωπος που προσλάμβανε άτομα στην Google παραθέτει την απρόσμενη ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε κάθε συνέντευξη για δουλειά

Μια συνέντευξη για δουλειά έχει πολλά στοιχεία. Οι HR Managers θα πάρουν σίγουρα χρόνο για να συζητήσουν το εργασιακό σας ιστορικό και να κάνουν μια γενική αξιολόγηση της καταλληλότητάς σας για τον ρόλο και την εταιρεία. Και πολλές φορές αφήνουν 10 έως 15 λεπτά στο τέλος για να κάνετε κάποιες δικές σας ερωτήσεις.

Θα θελήσετε να γεμίσετε αυτόν τον χρόνο ρωτώντας για το ρόλο, την εταιρεία και τα άτομα που σας παίρνουν συνέντευξη — γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε την έρευνα σας και στα τρία προτού μπείτε στο δωμάτιο.

Αλλά σύμφωνα με τον πρώην recruiter της Google, Nolan Church, κάθε υποψήφιος για εργασία θα πρέπει να ρωτήσει: «Ποιο είναι το Νο. 1 πρόβλημα που μπορώ να λύσω τις πρώτες 30 ημέρες;»

Αρχικά, ρωτώντας τους ανθρώπους της εταιρίας για τα πιο κρίσιμα προβλήματά τους, σας δίνεται η ευκαιρία να δείτε, επί τόπου, εάν αυτή είναι πραγματικά μια δουλειά που θέλετε να κάνετε.

Σας δίνει την ευκαιρία να σκεφτείτε: «Θέλετε πραγματικά να λύσετε τέτοιου είδους προβλήματα;» λέει ο Church στο CNBC. «Και πώς ανταποκρίνεται η ομάδα στην προσέγγισή σας; Είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες; Ή μήπως έχουν κολλήσει στο δρόμο τους;».

Σε τελική ανάλυση, είναι ένας τρόπος να δεις αν «είσαι ευθυγραμμισμένος» μαζί τους, λέει ο ίδιος.

Αξιολογώντας ποιο είναι το πιο κρίσιμο πρόβλημα για την ομάδα ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μπορείτε να αρχίσετε να προσανατολίζεστε προς τη δουλειά και να σκέφτεστε πώς να λύσετε αυτά τα προβλήματα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν προσληφθείς, μπορείς να κάνεις την διαφορά από την πρώτη μέρα.

Θέλετε να πάρετε αυτή τη δουλειά, φυσικά, λέει ο Church. «Αλλά το επόμενο κομμάτι είναι πώς παίρνουμε γρήγορες νίκες» που θα κάνουν τη ζωή της νέας σας ομάδας καλύτερη αμέσως, εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + six =