αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Με αυτό το παράλληλο project βγάζω 230.000 δολάρια τον μήνα ως παθητικό εισόδημα»: Εξηγεί μια 35χρονη που ξεκίνησε από το δωμάτιο της

«Με αυτό το παράλληλο project βγάζω 230.000 δολάρια τον μήνα ως παθητικό εισόδημα»: Εξηγεί μια 35χρονη που ξεκίνησε από το δωμάτιο της

«Το 2008, ξεκίνησα ένα παράλληλο project φωτογραφίας από το δωμάτιο του κοιτώνα μου. Στόχος μου ήταν να γίνω επαγγελματίας φωτογράφος. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά στο απόγειο της ύφεσης, αλλά χαίρομαι που δεν τα παράτησα ποτέ». Eτσι ξεκινά το άρθρο της στο CNBC, η Katelyn Alsop. Σήμερα είναι 35 χρονών, μητέρα και αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος, όπως δηλώνει.

«Τρέχω την wedding photography & education εταιρία, Katelyn James Photography. Με τον σύζυγό μου Michael, ο οποίος εντάχθηκε ως Chief Financial Officer το 2013, βοηθήσαμε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να μάθουν την τέχνη της φωτογραφίας» λέει η ίδια.

Τα οικονομικά δεδομένα του project είναι πλέον εντυπωσιακά. «Το 2022, είχαμε έσοδα περίπου 240.000 $ το μήνα — το 80% των οποίων έβαλα πάλι στην επιχείρηση. Περίπου τα 230.000 $ των μηνιαίων εσόδων μας ήταν παθητικό εισόδημα από διαδικτυακά μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό» τονίζει.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107189020-1675459010606-Abby_Grace_Branding_Photos_IMG_0156_1.jpg?v=1675699207&w=740&h=416&ffmt=webp&vtcrop=y

«Δουλεύω μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα τώρα και φωτογραφίζω περίπου τέσσερις γάμους το χρόνο», εξηγεί η 35χρονη.

«Το πρώτο έτος του project μου, ήμουν φοιτήτρια πλήρους απασχόλησης, αλλά εξακολουθούσα και δούλευα 40 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα. Οι τιμές μου ξεκίνησαν χαμηλά: 750 $ για έξι ώρες φωτογράφισης και επεξεργασίας. Καθώς οι δεξιότητές μου βελτιώθηκαν, άρχισα να χρεώνω περισσότερο.» λέει.

«Ήμουν τυχερή που είχα μια σπουδαία μέντορα, τη Jasmine Star, η οποία φωτογράφισε τον δικό μου γάμο. Παρακολούθησα επίσης μερικά διαδικτυακά μαθήματα, παρακολούθησα εργαστήρια και ανέλαβα projects δωρεάν για να δημιουργήσω το χαρτοφυλάκιό μου.

Αλλά δεν υπήρχε πολλή φθηνή εκπαίδευση φωτογραφίας εκεί έξω, οπότε άρχισα να μοιράζομαι συμβουλές στο ιστολόγιό μου. Περίπου οκτώ χρόνια αργότερα, συνειδητοποίησα ότι η διαδικτυακή εκπαίδευση φωτογραφίας θα μπορούσε να είναι μια επεκτάσιμη επιχείρηση» συμπληρώνει.

Και καταλήγει: «Από στόμα σε στόμα και μια συνεπή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιούργησα μια λίστα email με 7.600 φωτογράφους που ήθελαν να μάθουν από εμένα. Όλο αυτό το διάστημα, ανέπτυξα περιγράμματα, σχεδίασα ένα workbook μέσω του Adobe InDesign, ενώ ηχογράφω και επεξεργάζομαι περιεχόμενο μαθημάτων με τη βοήθεια ενός φίλου βιντεογράφου».

«Έχουμε επίσης το προϊόν μελών, KJ All Access. Για 29 $ το μήνα, φωτογράφοι όλων των επιπέδων εμπειρίας μπορούν να με ακολουθούν καθώς φωτογραφίζω εκδηλώσεις και χειρίζομαι κάθε λογής απρόβλεπτες καταστάσεις — όπως νυφικά που καλύπτονται από λάσπη ή απρόοπτα καιρού» σημειώνει. Η ίδια βλέπουμε ότι διατηρεί επίσης ένα Instagram Account με 121 χιλ. followers.

Πηγαίνοντας στα Ελληνικά δεδομένα, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που κινούνται στο πεδίο των online μαθημάτων και έχουν καταφέρνει να βγάζουν χρήματα. Θυμηθείτε την πρόσφατη συνέντευξη μας: «Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =