αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν τελειώνεις ο,τι ξεκινάς»: 6 απλά σημάδια που δείχνουν ότι οδεύεις προς την αποτυχία

«Δεν τελειώνεις ο,τι ξεκινάς»: 6 απλά σημάδια που δείχνουν ότι οδεύεις προς την αποτυχία

Μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος βαδίζει προς την επιτυχία στο πεδίο του. Και το αντίθετο. Αν κοιτάξετε τις συνήθειες των ανθρώπων που γενικά πετυχαίνουν μακροπρόθεσμα, βγάζουν την αντίθετη εικόνα από εκείνους που γενικά αποτυγχάνουν.

Μπορεί να είσαι το πιο τυχερό άτομο στη γη, αλλά αν ακολουθείς με συνέπεια τις κακές συνήθειες, καμία καλή τύχη δεν μπορεί να σε σώσει. Εδώ είναι λοιπόν 6 απλά σημάδια που δείχνουν ότι οδεύεις προς την αποτυχία. Αν βλέπεις κάτι από αυτά στον εαυτό σου, τώρα ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις.

Τρως τα χρήματα των γονιών σου για να πληρώσεις τα έξοδα σου. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τους γονείς να βοηθούν τα παιδιά τους όταν είναι πολύ μικρά ή ακόμα και να τα βοηθούν κατά καιρούς ακόμα και όταν είναι μεγαλύτερα. Αλλά αν συνεχίσετε να ξοδεύετε επιπόλαια τα χρήματά τους χωρίς να γνωρίζετε και να εκτιμάτε πόσο σκληρά δούλεψαν για αυτό, τότε σημαίνει ότι δεν είστε αρκετά ώριμοι για να σεβαστείτε τα χρήματα. Και αν δεν σέβεσαι τα χρήματα, δεν θα… σε σεβαστούν ούτε αυτά.

Δεν είσαι πειθαρχημένος. Εάν δεν μπορείτε να έχετε πειθαρχία, τότε απλά δεν θα πετύχετε. Εάν θέλετε πάντα στιγμιαία ευχαρίστηση αντί να είστε διατεθειμένοι να ανεχτείτε την δυσφορία σήμερα για να πάρετε μια ανταμοιβή στο μέλλον, τότε η ζωή σας δεν διαφέρει πολύ από αυτή ενός ζώου που θέλει μόνο… φαγητό και ύπνο. Εάν η ζωή σας περιορίζεται μόνο σε αυτό, είναι ΟΚ, αλλά δεν θα αλλάξετε τον κόσμο σίγουρα.

Δεν τελειώνεις ο,τι ξεκινάς. Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ επιτυχημένων ανθρώπων και αποτυχημένων είναι ότι οι πρώτοι συνήθως τελειώνουν αυτό που ξεκινούν και οι δεύτεροι σχεδόν ποτέ. Οι αποτυχημένοι τύποι λένε ότι θέλουν να ακολουθήσουν το πάθος τους, αλλά όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, ρίχνουν λευκή πετσέτα. Το πάθος δεν είναι αρκετό αν δεν έχεις τη δέσμευση να αντεπεξέλθεις σε όλη τη διαδρομή.

Δεν πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχεις. Γιατί; Όσοι πιστεύουν ότι κάτι είναι δυνατό να συμβεί, καταβάλλουν αποφασιστικές προσπάθειες για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Οι αποτυχημένοι άνθρωποι από την άλλη πιστεύουν από την αρχή ότι τίποτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Ως αποτέλεσμα, δεν κάνουν ποτέ την προσπάθεια να πετύχουν ή αναζητούν πάντα σημάδια που αποδεικνύουν ότι αυτό που κάνουν δεν θα λειτουργήσει. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης τους οδηγεί  στην έλλειψη δράσης και τελικά στην έλλειψη επιτυχίας.

Δεν βάζεις στόχους. Αν δεν έχεις στόχους σημαίνει ότι δεν ξέρεις πού πας. Εάν δεν ξέρετε πού πηγαίνετε, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιπλανηθείτε άσκοπα. Η επιτυχία είναι ένα ταξίδι με συγκεκριμένα ορόσημα. Χρειάζεσαι όμως έναν χάρτη για να σε κρατήσει σε καλό δρόμο. Οι στόχοι σας είναι ο χάρτης σας. Αν δεν τους έχετε, θα καταλήξετε να χαθείτε… στην έρημο.

Ανησυχείς υπερβολικά για την άποψη των άλλων. Ακόμα κι αν οι άνθρωποι σας κρίνουν, αντικατοπτρίζει μόνο ποιοι είναι αυτοί ως άτομα, δεν αντικατοπτρίζει αυτό που είστε εσείς. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν τελικά προσπαθήσετε να ευχαριστήσετε μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους, θα υπάρξει μια άλλη ομάδα που θα βρει κάτι άλλο για να παραπονεθεί. Σταμάτα να προσπαθείς να ευχαριστείς τους πάντες, είναι αδύνατο. Αντίθετα γιατί να μην ευχαριστήσεις το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σου; Δηλαδή εσένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =