αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήπως έχεις βαλτώσει χωρίς να το καταλάβεις; Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πλέον δεν εξελίσσεσαι

Μήπως έχεις βαλτώσει χωρίς να το καταλάβεις; Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πλέον δεν εξελίσσεσαι

Η αυτοβελτίωση είναι μια συνεχής διαδικασία και αν γίνει σωστά μπορεί να είναι εντελώς ευχάριστη.

Γίνεσαι καλύτερος και διασκεδάζεις κάνοντας το. Βλέπετε αποτελέσματα και έχετε περισσότερα κίνητρα για να συνεχίσετε: Να συνεχίσετε να χάνετε βάρος, να συνεχίσετε να μαθαίνετε νέες δεξιότητες, να συνεχίσετε να ενισχύετε την αυτογνωσία σας και να βελτιώνετε την κοινωνική σας ζωή.

Δυστυχώς, η ζωή μπορεί να φτάσει σε αδιέξοδο όπου η αυτοβελτίωση δεν συμβαίνει πλέον- και βρίσκεστε σε τέλμα.

Το χειρότερο, δεν θέλεις πλέον καν να βγεις από τον φαύλο κύκλο. Εδώ είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι πλέον δεν εξελίσσεσαι.

1) Έλλειψη καλών στόχων

Δεν έχετε ξεκάθαρους βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους στόχους για προσωπική ή επαγγελματική εξέλιξη.

Όταν σας ρωτούν για μελλοντικούς στόχους, σηκώνετε τους ώμους σας ή απλώς επισημαίνετε τη δουλειά σας 9-5 που δεν σας αρέσει πραγματικά.

Αλήθεια, δεν είστε ευχαριστημένοι. Αλλά είναι σίγουρα αλήθεια ότι θα προτιμούσατε να παραμείνετε στο τέλμα που βρίσκεστε παρά να ρισκάρετε και να ξεφύγετε από αυτό.

Ίσως να καταλήξετε σε χειρότερο χάλι. Απλώς δεν θέλεις να πάρεις το ρίσκο. Έχετε βρει μια βαλτωμένη -αλλά άνετη- καθημερινή κατάταση και θα προτιμούσατε απλώς να βυθιστείτε σε αυτό.

2) Αντίσταση στην αλλαγή

Βγάζετε τάσεις αποφυγής ή αντίστασης όταν προκύπτουν ευκαιρίες για αλλαγή ή ανάπτυξη.

Όταν συναντάτε ένα άτομο ή συναντάτε μια κατάσταση που θα μπορούσε να προκαλέσει εσωτερική ή εξωτερική αλλαγή, κάνετε ό,τι μπορείτε για να… την απορρίψετε ή να την αποφύγετε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλετε πραγματικά να αμφισβητήσετε τις βασικές σας πεποιθήσεις και συνήθειες, να ακολουθήσετε μια νέα καριέρα, να ξεκινήσετε έναν νέο τύπο σχέσης ή να δείτε πραγματικά τη ζωή με έναν νέο τρόπο.

3) Αγνοείτε το feedback

Συχνά βρίσκετε τον εαυτό σας να απορρίπτει τα εποικοδομητικά σχόλια και να μην επιθυμείτε να μάθετε από τους άλλους. Όταν λαμβάνετε σχόλια από άλλους, τα φιλτράρετε για να ευθυγραμμιστείτε με την ήδη υπάρχουσα άποψή σας για τη ζωή.

Κάποιος σας προκαλεί να ξεπεράσετε την κατάσταση ή τη νοοτροπία σας, αλλά εσείς το απορρίπτετε ως υπερβολικά αισιόδοξη συμβουλή.

Εάν κάποιος κάνει ένα αρνητικό σχόλιο, υποθέτετε ότι είναι αλήθεια και το αποδέχεστε αυτόματα.

Έχετε αποφασίσει ότι η ζωή σας είναι ουσιαστικά αυτό που είναι και δεν θα αλλάξει. Τίποτα δεν σπάει τον κύκλο.

4) Εφησυχασμός

Βρίσκετε τον εαυτό σας να συμβιβάζεται με τη μετριότητα και να μην αναζητά προκλήσεις ή ευκαιρίες για βελτίωση.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός ατόμου που έχει παραιτηθεί από τη βελτίωση του εαυτού του. Τέτοιοι άνθρωποι τείνουν να είναι βαθιά εφησυχασμένοι.

Ακόμα κι αν είστε αρκετά δυστυχισμένοι ή αγχωμένοι, εφησυχάζεστε γι’ αυτό και πιστεύετε ότι είναι κάπως αναπόφευκτο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − eight =