αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΛουκέτο στα δυο εργοστάσια της χαρτοποιίας Sonoco σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Λουκέτο στα δυο εργοστάσια της χαρτοποιίας Sonoco σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Μια ακόμη θυγατρική πολυεθνικής στην Ελλάδα κατεβάζει ρολά. Η χαρτοποιία Sonoco προστίθεται στη μακρά λίστα των βιομηχανιών που σταματάνε την παραγωγική τους διαδικασία στην Ελλάδα.

Για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε Νεοχωρούδα και Σταυροχώρι έχουν ενημερωθεί ήδη. Οι μονάδες θα κλείσουν οριστικά στις 31 Μαΐου.

Στο Κιλκίς απασχολούνται 60 εργαζόμενοι και στη Θεσσαλονίκη άλλοι 30. Oπως γνωστοποίησαν οι ίδιοι το λουκέτο τους ανακοινώθηκε αιφνιδίως αμέσως μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με αιτιολογία το υψηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο κρίθηκε δυσβάσταχτο.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, σύμφωνα με τον τελευταίο αναρτημένο ισολογισμό της στο ΓΕΜΗ που αφορά τη χρήση 2021, είναι της τάξης των 20 εκατ. ευρώ (19.932.910 ευρώ το 2021) με αρνητικά αποτελέσματα προ φόρων τη συγκεκριμένη χρονιά (ζημίες προ φόρων 387.530 ευρώ).

Στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται επίσης ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2022 απομακρύνθηκε το μέλος Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Ζαβλάρης και αντικαταστάθηκε με την κα. Ξένη Κουλούρη.

Ο αμερικανικός μητρικός Όμιλος, που έχει έτος ίδρυσης το 1899, διαθέτει πλέον σήμερα πάνω από 300 επιχειρήσεις σε 33 χώρες. Η ελληνική θυγατρική ελέγχεται κατά 100% από την ενδο-ομιλική οντότητα Sonoco Alcore Sarl που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και είναι μέλος της Sonoco Products Company με έδρα στην Νότια Καρολίνα, των ΗΠΑ.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + four =