αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάποτε δούλευα λατζιέρης»: Ο άνθρωπος που έπλενε πιάτα, είναι σήμερα ο CEO του κολοσσού Nvidia

«Κάποτε δούλευα λατζιέρης»: Ο άνθρωπος που έπλενε πιάτα, είναι σήμερα ο CEO του κολοσσού Nvidia

Ξεκίνησε από τα χαμηλά και σήμερα είναι στην επιχειρηματική κορυφή (και πολύ πλούσιος). Μιλάμε για το Τζένσεν Χουάνγκ, ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Nvidia παγκόσμιο ηγέτη στη κατασκευή επεξεργαστών (τσιπ) τεχνητής νοημοσύνης. Μία εταιρία τρισεκατομμυρίων.

Κι όμως, κάποτε έπλενε πιάτα. «Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή για μένα… θυμηθείτε ότι ήμουν λαντζέρης», είπε ο διάσημος επιχειρηματίας, συνέντευξη στο Stanford’s Graduate School of Business, όπως αναφέρει το Business Insider.

Ο Χουάνγκ αναφερόταν στην πρώτη του δουλειά στο Denny’s, που χαριτολογώντας αποκαλούσε το «alma mater» του, δηλαδή η σχολή από την οποία αποφοίτησε. «Ήμουν ίσως ο καλύτερος λαντζέρης πιάτων στο Denny’s. Έπλυνα τα πιάτα μέχρι που άστραφταν», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η ιδέα για τη Nvidia του ήρθε καθώς… έτρωγε σε ένα εστιατόριο Denny’s με τους συνιδρυτές του Κρις Μαλατσόφσκι και Κέρτις Πρίεμ το 1993. Παρουσίασε την ιδέα στον προηγούμενο εργοδότη του Γουίλφρεντ Κόριγκαν, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της LSI Logic, ο οποίος την χαρακτήρισε «ένα από τα χειρότερα πλασαρίσματα που είχε ακούσει ποτέ», είπε ο Χουάνγκ.

Ωστόσο, ο Κόριγκαν έπεισε τον ιδρυτή της Sequoia Capital, Ντον Βαλεντάιν, να επενδύσει στη Nvidia λόγω του ισχυρού εργασιακού ήθους του Χουάνγκ. Ο Χουάνγκ είπε ότι έχει δουλέψει εξίσου σκληρά ως υπάλληλος όπως καθαρίζοντας τουαλέτες στο παρελθόν – και φρόντισε το κοινό να μάθει ότι ήταν πολλές τουαλέτες. «Έχω καθαρίσει περισσότερες τουαλέτες από όλους σας μαζί», είπε αστειευόμενος.

Το στήσιμο της Nvidia «ήταν ένα εκατομμύριο φορές πιο δύσκολο από ό,τι περίμενε», είπε σε ένα επεισόδιο του τεχνολογικού podcast Acquired πέρυσι. «Κανείς που έχει σώας τας φρένας δεν θα το έκανε», τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + fifteen =