αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Για να πετύχεις δεν χρειάζεται να είσαι ο πιο έξυπνος. Αλλού είναι το κλειδί»: Τι είπε ο CEO της Nvidia σε φοιτητές

«Για να πετύχεις δεν χρειάζεται να είσαι ο πιο έξυπνος. Αλλού είναι το κλειδί»: Τι είπε ο CEO της Nvidia σε φοιτητές

Για τον CEO της Nvidia μιλήσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Ξεκίνησε από τα χαμηλά και σήμερα είναι στην επιχειρηματική κορυφή (και πολύ πλούσιος). Ο Τζένσεν Χουάνγκ είναι ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Nvidia, του παγκόσμιο ηγέτη στη κατασκευή επεξεργαστών (τσιπ) τεχνητής νοημοσύνης. Μία εταιρία τρισεκατομμυρίων.

Κι όμως, κάποτε έπλενε πιάτα. «Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή για μένα… θυμηθείτε ότι ήμουν λαντζέρης», είπε ο διάσημος επιχειρηματίας, συνέντευξη στο Stanford’s Graduate School of Business, όπως αναφέρει το Business Insider.

Τώρα μίλησε σε φοιτητές και αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με τον ίδιο. Ο CEO της Nvidia μίλησε στους φοιτητές του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, στο οποίο είχε φοιτήσει και ο ίδιος. «Το να επιτύχεις μεγάλα πράγματα δεν θέλει ευφυΐα. Το μεγαλείο πηγάζει από τον χαρακτήρα. Και χαρακτήρα δεν δείχνουν οι έξυπνοι άνθρωποι, δείχνουν οι άνθρωποι που υπέφεραν», είπε ο Huang, σύμφωνα με το CNBC,  όταν ρωτήθηκε για το πώς οι φοιτητές μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητές τους να επιτύχουν.

Κατά την άποψή του, υπάρχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας οποιουδήποτε ατόμου: Η ανθεκτικότητα. Στην εκδήλωση στο Στάνφορντ, είπε στους φοιτητές πώς ανέπτυξε την ανθεκτικότητα, ώστε να μπορέσει να χτίσει και να διευθύνει μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο.

«Ένα από τα μεγάλα μου πλεονεκτήματα είναι ότι έχω πολύ χαμηλές προσδοκίες», είπε ο Huang, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι απόφοιτοι του Στάνφορντ «έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες» ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσής τους σε αυτό το κορυφαίο πανεπιστήμιο.

Συχνά «οι άνθρωποι με πολύ υψηλές προσδοκίες έχουν πολύ χαμηλή ανθεκτικότητα», εξήγησε, επειδή δεν είναι συνηθισμένοι ή προετοιμασμένοι για την αποτυχία.

«Δυστυχώς, η ανθεκτικότητα παίζει ρόλο στην επιτυχία», είπε. «Δεν ξέρω πώς να σας την διδάξω, εκτός από το ότι ελπίζω… να υποφέρετε» λέει ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κάτε Χανιώτη δουλεύει remote από το σπίτι της στου Γκύζη για εταιρία στο Ντουμπάι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =