αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι είναι ανθεκτικοί παρά τις δυσκολίες. Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν ο,τι κι αν γίνει

Κάποιοι άνθρωποι είναι ανθεκτικοί παρά τις δυσκολίες. Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν ο,τι κι αν γίνει

Ζούμε σε μία απρόβλεπτη εποχή. Η ανθεκτικότητα είναι ένας κρίσιμο στοιχείο, αν θες να φτάσεις σε μεγάλα επιτεύγματα και στη συναισθηματική ευεξία. Και οι ανθεκτικοί άνθρωποι τείνουν να έχουν ορισμένες συμπεριφορές που τους επιτρέπουν να κάνουν αντέχουν ή να κάνουν το come back όποτε είναι απαραίτητο. Η ικανότητά τους να αποδίδουν καλά παρά τις αγχωτικές καταστάσεις είναι κάτι που οι άλλοι θαυμάζουν. Αν και υπάρχουν παραλλαγές μεταξύ των ανθεκτικών, υπάρχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Εδώ είναι 5 από αυτά.

1) «Ναι» στην αλλαγή

Η αλλαγή είναι η μόνη… σταθερά στη ζωή, και όσο μεγαλώνουμε, γίνεται πιο συνηθισμένη. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι όσο μεγαλώνετε, νιώθετε πιο άνετα με την αλλαγή. Δεν το ανέχεστε απλώς, αλλά το αγκαλιάζετε με ανοιχτές αγκάλες.

Αυτό είναι σημάδι ανθεκτικότητας. Είναι μια σαφής ένδειξη ότι έχετε μάθει να προσαρμόζεστε σε ό,τι σας φέρνει η ζωή.

Μπροστά στην αλλαγή, δεν καταρρέετε και δεν πανικοβάλλεστε. Αντίθετα, αξιολογείτε την κατάσταση, κάνετε ένα σχέδιο και προχωράτε. Οι ανθεκτικοί άνθρωποι δεν βλέπουν την αλλαγή ως απειλή αλλά ως ευκαιρία για ανάπτυξη. Αν αγκαλιάζετε την αλλαγή αντί να της αντιστέκεστε, συγχαρητήρια! Γίνεστε πιο ανθεκτικοί όσο μεγαλώνετε.

2) Μαθαίνουν από προηγούμενες εμπειρίες

Σε μικρότερη ηλικία, μπορεί να έκανες ένα λάθος και ένιωθες ότι ο κόσμος τελείωνε. Τώρα, βλέπεις αυτές τις στιγμές ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη.

Κάθε φορά που αντιμετωπίζεις μια αποτυχία, αφιερώνεις μια στιγμή για να σκεφτείς τι πήγε στραβά. Προσπαθείς να καταλάβεις γιατί συνέβη και τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείς αυτή τη γνώση για να πάρεις καλύτερες αποφάσεις στο μέλλον.

Κάνεις χρήση των προηγούμενων εμπειριών σου για να διαμορφώσεις τις μελλοντικές σου ενέργειες. Το θέμα είναι να γίνεστε σοφότεροι και πιο ανθεκτικοί κάθε μέρα που περνάει. Εάν το κάνετε κι εσείς αυτό, τότε είστε στο σωστό δρόμο. Μαθαίνετε από το παρελθόν σας και το χρησιμοποιείτε ως σκαλοπάτι προς ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ανθεκτικότητας.

3) Χτίζουν ισχυρές σχέσεις

Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι που έχουν ισχυρές σχέσεις τείνουν να είναι πιο ανθεκτικοί; Υπάρχει ένας ολόκληρος όγκος ερευνών γύρω από αυτό. Δεν είναι μόνο να έχεις πολλούς φίλους, αλλά έχει να κάνει και με την ποιότητα των φιλιών.

Καθώς μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς πιθανότατα ότι ο κύκλος των φίλων σου έχει γίνει μικρότερος, αλλά οι σχέσεις έχουν γίνει πιο βαθιές.

Αυτές οι σχέσεις ήταν το δίχτυ ασφαλείας σε δύσκολες στιγμές.

Το να έχεις ισχυρές, υποστηρικτικές σχέσεις είναι σαν να έχεις μια σωσίβια λέμβο στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της ζωής. Σας δίνει την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσετε τυχόν προκλήσεις που συναντάτε, γνωρίζοντας ότι δεν είστε μόνοι.

4) Θετική σκέψη

Δεν μιλάμε για θετικές σκέψεις μόνο όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα και ευχόμαστε να φύγει όλος ο πόνος και οι δυσκολίες. Οχι.

Η θετική σκέψη είναι τρόπος ζωής. Χρειάζεται χρόνος και εξάσκηση μέχρι να γίνει δεύτερη φύση για εσάς. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε ψυχολογικά τρικ που χρησιμοποιούν οι αισιόδοξοι άνθρωποι για να παραμένουν θετικοί. Ακόμα και στα δύσκολα.

5) Αγκαλιάζουν τις προκλήσεις

Η αλήθεια είναι ότι αν είσαι κάποιος που τείνει να τα παρατά μόλις τα πράγματα γίνουν δύσκολα, δεν θα μάθεις ποτέ να είσαι ανθεκτικός.

Μιλάμε για σχέσεις, καταστάσεις που σχετίζονται με την εργασία, ακόμη και για προπόνηση για μαραθώνιο – δεν μπορείς να συνεχίσεις να τα παρατάς αμέσως.

Κοιτάξτε τους ανθεκτικούς ανθρώπους – μένουν στη θέση τους και αγκαλιάζουν την πρόκληση που έχουν μπροστά τους.

Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά υπάρχουν πολλά κέρδη αν είσαι αποφασισμένος και κάνεις δουλειά. Ξέρεις τι λένε, «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Λοιπόν, αυτό ακριβώς είναι το είδος της στάσης που χρειάζεστε εάν θέλετε να παραμείνετε ανθεκτικοί όταν η ζωή γίνεται σκληρή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 7 =