αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι αγχώνονται πολύ, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει λόγος. Και εδώ είναι 6 «παρενέργειες» που έχουν

Κάποιοι άνθρωποι αγχώνονται πολύ, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει λόγος. Και εδώ είναι 6 «παρενέργειες» που έχουν

Το να ανησυχείς για κάτι, είναι ένα περίεργο πράγμα: Mπορεί να εξυπηρετεί έναν σκοπό και να μας προστατεύει από το κακό, αλλά η υπερβολική ανησυχία μπορεί να σπαταλήσει τον χρόνο και την ενέργειά μας.

Η εύλογη ανησυχία έχει νόημα. Η πολλή ανησυχία δεν έχει νόημα.

Όσοι ανησυχούν πολύ δένονται σε «κόμπους» προσπαθώντας να αποφύγουν τον κίνδυνο και να πετύχουν τους στόχους τους.

Αλλά συχνά καταλήγουν να ανησυχούν τόσο πολύ που μένουν παγιδευμένοι στο μυαλό τους και σαμποτάρουν σχέσεις και ευκαιρίες στην διαδρομή τους. Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε κάποιον που ανησυχεί πάρα πολύ, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει λόγος.

1) Συνεχής νευρικότητα

Όσοι ανησυχούν πολύ, είναι συνεχώς νευρικοί. Το να περιμένουν στην ουρά για ένα λεπτό στο cafe… μπορεί να τους νευριάσει. Το να μένουν σε αναμονή για πέντε λεπτά τους κάνει νευρικούς.

Ανησυχούν για το αν θα αργήσουν για το deadline της εργασίας τους ακόμα και όταν η δουλειά τους είναι στην πραγματικότητα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα μέχρι στιγμής.

Είναι σε συνεχή νεύρα και ανησυχία.

2) Νευρικά τικ

Η ταραχή και τα νευρικά τικ είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα κάποιου που ανησυχεί πάρα πολύ:

Δυσκολεύονται να κρατήσουν τα χέρια τους ακίνητα, χτυπούν τα πόδια τους σαν να υπάρχει ένας κρυφός ρυθμός που μόνο αυτοί μπορούν να ακούσουν. Ιδρώνουν σε κρύα περιβάλλοντα και έχουν ιδρωμένα χέρια όλη την ώρα.

Εκτός από μια σωματική κατάσταση, αυτό είναι μια χρόνια υπερβολική ανησυχία, χωρίς αμφιβολία.

3) Δυσκολία στον ύπνο

Η αϋπνία είναι ένα κοινό πρόβλημα για όσους ανησυχούν πάρα πολύ. Κι αυτό γιατί μόλις ξαπλώσουν για ύπνο δεν υπάρχουν πλέον περισπασμοί.

Τότε οι ανησυχίες στο κεφάλι τους… ανάβουν και αρνούνται να τους αφήσουν ήσυχους.

Ο ύπνος γίνεται όλο και πιο δύσκολος μέχρι να καταφέρει να τον κάνει η απόλυτη σωματική εξάντληση ή μια θεραπεία.

4) Πολύ άγχος για αποφάσεις

Η λήψη αποφάσεων μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε δύο καλές επιλογές ή ένα δύσκολο δίλημμα. Ακόμη και οι πιο ήρεμοι ανάμεσά μας μπορεί να δυσκολεύονται και να αγωνιούν λίγο.

Αλλά για εκείνους που ανησυχούν υπερβολικά, ακόμη και η πιο μικρή απόφαση είναι ένα εμπόδιο που μετά βίας μπορούν να αντιμετωπίσουν. Δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση. Ακόμη και η απάντηση στο κείμενο ενός φίλου με ένα συγκεκριμένο emoticon γίνεται δυσάρεστη για αυτούς.

Αυτή η χρόνια μορφή ανησυχίας για αποφάσεις μπορεί συχνά να συνδέεται με χαμηλή αυτοεκτίμηση/

5) Καταστροφολογία για το μέλλον

«Κι αν συμβεί το Χ;»

Αυτή είναι η συνεχής εμμονή του ατόμου που αγχώνεται υπερβολικά.

Ακόμα κι αν τους δείξεις ότι η πιθανότητα να συμβεί το Χ είναι μόνο 0,00001%, θα συνεχίσουν να ψάχνουν για ώρες ακόμα ή να το αναλύουν μέχρι θανάτου.

Και αν αυτή η ανησυχία τελικά φθαρεί, θα βρουν μια νέα. Πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά στο μέλλον, αν και η ειρωνεία είναι ότι τα περισσότερα από αυτά για τα οποία ανησυχούν οι άνθρωποι δεν είναι αυτό που τελικά συμβαίνει.

6) Εμμονή για τις απόψεις των άλλων

Το άτομο που ανησυχεί πάρα πολύ, συχνά αποκτά υπερβολική εμμονή με τις απόψεις και τις αντιδράσεις των άλλων.

Αυτό είναι πολύ χρονοβόρο και επίσης οδηγεί σε πολύ επιπλέον άγχος και ανησυχία που είναι εντελώς περιττή.

Δεν υπάρχει τρόπος να ”διαβάσετε” τα συναισθήματα ή τις σκέψεις των άλλων με βεβαιότητα. Και αν προσπαθείτε συνεχώς να μαντεύετε, αυτό οδηγεί απλώς σε ακραίο άγχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 1 =