αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάντο όπως οι Δανοί: 3 τρόποι για να παραμείνεις γεμάτος ενέργεια και κίνητρο μέσα στον χειμώνα

Κάντο όπως οι Δανοί: 3 τρόποι για να παραμείνεις γεμάτος ενέργεια και κίνητρο μέσα στον χειμώνα

Όσο κι αν ο Ιανουάριος είναι μια στιγμή για αυτοβελτίωση, μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να παραμείνετε με κίνητρο καθώς μπαίνει ο χειμώνας.

Ο Meik Wiking γνωρίζει μερικά πράγματα σχετικά με το να παραμένεις γεμάτος ενέργεια κατά τους ψυχρότερους μήνες – είναι ένας ερευνητής ευτυχίας με έδρα την Κοπεγχάγη, όπου οι χειμώνες είναι μεγάλοι και τείνει να σκοτεινιάζει μέχρι τις 4 μ.μ.

Ο Wiking είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ευτυχίας και ειδικός στο «hygge»- μια Δανέζικη λέξη τακτική για να είσαι πιο χαρούμενος και χαλαρός. Το Hygge μπορεί να εξασκείται όλο το χρόνο για να προσφέρει boost σεροτονίνης μέσω της κοινωνικοποίησης, του αισθήματος προστασίας και ασφάλειας, της απόλαυσης φαγητού και δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπαυση. Αλλά είναι κάτι σαν «στρατηγική επιβίωσης» τον χειμώνα, λέει ο Wiking, ο οποίος έγραψε το best seller των New York Times «The Little Book of Hygge».

Για το σκοπό αυτό, εδώ είναι οι τρεις συμβουλές του για να αξιοποιήσετε το hygge για να παραμείνετε χαρούμενοι και παρακινημένοι μέσα στην χειμερινή περίοδο.

Βγείτε έξω για μια ώρα ηλιακού φωτός

Ο Wiking λέει στο CNBC ότι όταν ήταν φοιτητής, πέρασε χρόνο πουλώντας χριστουγεννιάτικα δέντρα τον Δεκέμβριο. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, εξεπλάγη με το «πώς ανταποκριθήκαμε εγώ και η διάθεσή μου στο να βρίσκομαι έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρά το γεγονός ότι ήταν ο πιο σκοτεινός μήνας του χρόνου στη Δανία».

Από τότε, έχει κάνει πρακτική να βγαίνει έξω για μια ώρα στο φως της ημέρας, ακόμη και το χειμώνα.

Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βοηθήσει στη διάθεση, δείχνει έρευνα. Ακόμη και 10 έως 15 λεπτά την ημέρα μπορούν να πυροδοτήσουν την απελευθέρωση σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τη διάθεση και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής, γράφει η διαιτολόγος και διατροφολόγος Eliza Cheng.

Κάντε νέους φίλους στη δουλειά

Πολλοί ποφασίζουν να βρουν μια νέα δουλειά ή να ανέβουν επίπεδο στην καριέρα τους το νέο έτος.

Πέρα από το να σκέφτεστε τα επαγγελματικά σας επιτεύγματα, ο Wiking προτείνει να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας.

«Κάθε χρόνο έχω την πρόθεση να βλέπω τους φίλους μου τουλάχιστον μία φορά το μήνα», λέει. «Σε ένα εργασιακό περιβάλλον, ίσως θα μπορούσατε να μαθαίνετε το όνομα ή τα ενδιαφέροντα κάποιου συναδέλφου κάθε μήνα, εάν εργάζεστε σε έναν μεγάλο Οργανισμό».

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι στη δουλειά όταν έχουν φίλους ή απολαμβάνουν την παρέα των συναδέλφων τους. Οι εργαζόμενοι με φιλίες γραφείου αναφέρουν ότι αισθάνονται περισσότερη υποστήριξη και απόλαυση στο γραφείο, καθώς και λιγότερο άγχος, ενώ οι επιχειρήσεις επωφελούνται από ισχυρότερη επικοινωνία και λιγότερα ατυχήματα.

Επανεξετάστε τον προϋπολογισμό σας

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον Ιανουάριο ως εποχή για να δουν τα οικονομικά τους, ειδικά αν ξόδεψαν υπερβολικά κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Στην πραγματικότητα, η καλύτερη σύσταση του Wiking για να μειώσετε την εξάντληση μετά τις διακοπές είναι να «μειώσετε τα έξοδά σας».

Προτείνει να ξεκινήσετε παρακολουθώντας τα έξοδά σας για να καταλάβετε από πού έρχονται και πηγαίνουν τα χρήματά σας. «Οι άνθρωποι ‘καίγονται’ γρήγορα αν ζουν οριακά και αισθάνονται ότι δεν έχουν εναλλακτική από την εργασία».

Μόλις καταλάβετε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας, συνιστά να δώσετε προτεραιότητα στην εξοικονόμηση πόρων για ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης.

Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η ύπαρξη ενός καλά εφοδιασμένου ταμείου έκτακτης ανάγκης που μπορεί να καλύψει δαπάνες τριών έως έξι μηνών αποτελεί ουσιαστικό μέρος του προϋπολογισμού οποιουδήποτε.

Αυτό μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό για τους ανθρώπους που ζουν οριακά, αλλά οτιδήποτε είναι καλύτερο από το τίποτα: Ξεκινήστε αυτοματοποιώντας ένα καθορισμένο ποσό από κάθε μισθό για να πηγαίνετε σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου, είπε πρόσφατα στο CNBC η οικονομική σύμβουλος Sue Gardiner. Το να έχετε λεφτά στην άκρη, «θα σας δώσει την ευκαιρία να αναπνεύσετε περισσότερο», τις εργάσιμες ημέρες «και θα έχετε καλύτερη διαπραγματευτική δύναμη εάν προσπαθείτε να αλλάξετε τα αρνητικά στοιχεία στη δουλειά σας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =