αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 βήματα για να γίνεις μάστερ σε μία νέα δεξιότητα

Τα 5 βήματα για να γίνεις μάστερ σε μία νέα δεξιότητα

Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε σε φόρμα έναν το μυαλό σας. Και φυσικά μπορεί να σας βοηθήσει να εξελίξετε την καριέρα σας. Ειδικά στην γρήγορη εποχή που ζούμε.

Ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες για το πώς να μάθετε μια νέα δεξιότητα. Θα κάνουν το έργο σου λίγο πιο εύκολο.

1. Καθορίστε μαθησιακούς στόχους. Είναι απαραίτητο να έχετε έναν ξεκάθαρο στόχο πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Το να δώσετε στον εαυτό σας κάτι για να δουλέψετε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε νόημα στη μελέτη σας. Η ύπαρξη επακριβώς καθορισμένων στόχων και ερωτήσεων είναι πολύ καλύτερο από τους στόχους και τις ερωτήσεις με ευρεία έννοια. Οι καλά καθορισμένοι και επιτεύξιμοι στόχοι τροφοδοτούν το κίνητρο.

2. Ξεκινήστε από τα μικρά. Σπάσε την δεξιότητα σε μικρότερα κομμάτια. Και ξεκίνα να τα μαθαίνεις ένα ένα. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εκμάθησης. Οι μικρότεροι στόχοι είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν και αυξάνουν το κίνητρό σας. Επίης τα μικρά βήματα κάνουν την διαδικασία να φαίνεται ευκολότερη στην αρχή.

3. Πρακτική. Είναι βέβαια σημαντικό να δοκιμάσεις και να εφαρμόσεις στην πράξη αυτά που μαθαίνεις. Ξανά και ξανά. Όταν δουλεύεις αργά, τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Οι νέες πληροφορίες πρέπει να μαθαίνονται σιγά- σιγά. Δεν αποδίδετε καλύτερα όταν πάτε να μάθετε κάτι νέο γρήγορα.

4. Υιοθετήστε μια νοοτροπία ανάπτυξης. Όταν μιλάμε για «νοοτροπία ανάπτυξης» αναφερόμαστε στην πεποίθηση ότι οι ικανότητες δεν είναι σταθερές αλλά μπορούν να βελτιωθούν με προσπάθεια. Ακριβώς επειδή δεν είστε αμέσως καλοί σε κάτι δεν σημαίνει ότι δεν θα είστε το τέλος. Είμαστε κακοί σε όλα… πριν γίνουμε καλοί.

5. Επωφεληθείτε από το να είστε ενήλικα εκπαιδευόμενος. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι πιο πιθανό να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Καθώς μεγαλώνουμε, τείνουμε να ξεχνάμε τις λεπτομέρειες των γεγονότων πιο εύκολα από ό,τι όταν ήμασταν νεότεροι. Ταυτόχρονα, κάνουμε εξαιρετική δουλειά εξάγοντας το σημείο ή το γενικό θέμα των ίδιων γεγονότων. Ενώ τα μικρά παιδιά αποκτούν πιο εύκολα νέες δεξιότητες, έχουν επίσης μεγαλύτερο πρόβλημα να δουν τη μεγάλη εικόνα και να ελέγξουν τις παρορμήσεις τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =