αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνεις τον παντογνώστη»: 5 συμπεριφορές που στέλνουν το μήνυμα… ότι αναζητάς την προσοχή

«Κάνεις τον παντογνώστη»: 5 συμπεριφορές που στέλνουν το μήνυμα… ότι αναζητάς την προσοχή

Όλοι λαχταρούν τον σεβασμό. Είναι μια βασική ανθρώπινη επιθυμία να θέλουμε να μας εκτιμούν, να αναγνωρίζουν την αξία μας και να μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι με αξιοπρέπεια.

Ωστόσο, ο σεβασμός δεν είναι δεδομένος, κερδίζεται. Και ένας σίγουρος τρόπος για να το χάσετε είναι μέσω συμπεριφορών… που δείχνουν ότι αναζητάτε μόνιμα την προσοχή.

Όλοι γνωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί που λαχταρούν συνεχώς τα φώτα της δημοσιότητας, που κάνουν κάθε κατάσταση να στραφεί τον εαυτό τους, που ενδιαφέρονται περισσότερο να τους δουν παρά να είναι χρήσιμοι ή ευγενικοί.

Αυτές οι συμπεριφορές, που προέρχονται από ανασφάλειες ή παρανοήσεις, δεν σας δίνουν τον σεβασμό που αναζητάτε.

Αν θέλετε να σας σέβονται πραγματικά στη ζωή, πρέπει να αφήσετε αυτές τις τάσεις αναζήτησης προσοχής. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 5 τέτοιες συμπεριφορές που πρέπει να πείτε αντίο. Γιατί στο τέλος της ημέρας, ο σεβασμός αξίζει πολύ περισσότερο από την προσωρινή προσοχή.

1) Συνεχής αυτοπροβολή

Όλοι γνωρίζουμε ένα τέτοιο άτομο. Αυτός που δεν χάνει ευκαιρία να σου μιλήσει για το τελευταίο του επίτευγμα, αυτός που μετατρέπει κάθε κουβέντα σε μονόλογο για τη ζωή του, αυτός που μοιάζει να ζει με το μότο «κοίτα με».

Αυτή η συμπεριφορά, γνωστή ως συνεχής αυτοπροβολή, είναι ένα κλασικό σημάδι ενός ατόμου που αναζητά την προσοχή. Και ενώ μπορεί να σας τραβήξει την προσοχή βραχυπρόθεσμα, δεν θα σας κερδίσει κανέναν σεβασμό μακροπρόθεσμα.

Γιατί; Γιατί ο πραγματικός σεβασμός κερδίζεται με πράξεις και όχι με λόγια. Αν λοιπόν θέλετε να σας σέβονται, αφήστε τα επιτεύγματά σας να μιλήσουν από μόνα τους. Μην αισθάνεστε την ανάγκη να τα μεταδώσετε σε όλους όσους συναντάτε. Αντίθετα, εστιάστε στο να ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους άλλους. Ακούστε περισσότερο παρά να μιλάτε. Δείξτε ταπεινοφροσύνη και ευγνωμοσύνη.

2) Υπερβάλλοντας στις ιστορίες σας

Είναι γνωστό ότι μερικές φορές, οι άνθρωποι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ωραιοποιήσουν τις ιστορίες τους για να τις κάνουν πιο ενδιαφέρουσες ή εντυπωσιακές.

Αλλά όταν η υπερβολή γίνεται συνήθεια, μπορεί να μετατραπεί σε μια συμπεριφορά αναζήτησης προσοχής που καταστρέφει την αξιοπιστία σας.

Η αλήθεια έχει έναν περίεργο τρόπο να αποκαλύπτεται, και μόλις οι άνθρωποι ”πιάσουν” τις υπερβολικές αφηγήσεις σας, μπορεί να αρχίσουν να παίρνουν τα λόγια σας όχι και τόσο στα σοβαρά. Μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης και σεβασμού.

3) κουτσομπολιό

Το κουτσομπολιό είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά αναζήτησης προσοχής. Είναι ένας τρόπος να τραβήξεις την προσοχή στον εαυτό σου μοιράζοντας ζουμερές… λεπτομέρειες για τους άλλους. Αλλά ενώ μπορεί να σας κάνει το κέντρο της προσοχής για λίγο, δεν θα σας δώσει κανέναν σεβασμό.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει δείξει ότι έχουμε την τάση να βλέπουμε αρνητικά αυτούς που κουτσομπολεύουν. Παρόλο που μπορεί να μας διασκεδάζουν στιγμιαία οι πληροφορίες που παρέχουν, γνωρίζουμε επίσης ότι θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν το ίδιο σε εμάς.

4) Κάνεις τον παντογνώστη

Όλοι έχουμε συναντήσει αυτό το άτομο που πρέπει να έχει πάντα δίκιο, αυτό που ισχυρίζεται ότι ξέρει τα πάντα για οτιδήποτε. Είναι μια άλλη κοινή συμπεριφορά αναζήτησης προσοχής που κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Σε κανέναν δεν αρέσει να ξέρεις τα πάντα. Είναι δύσκολο να σεβαστείς κάποιον που δεν ακούει ποτέ, που απορρίπτει τις απόψεις και τις γνώσεις των άλλων. Στέλνει το μήνυμα ότι πιστεύεις ότι οι σκέψεις και οι απόψεις σου είναι πιο σημαντικές από τις δικές τους.

5) Υπερβολικά πολλά ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα της υπερβολικής κοινοποίησης. Είτε δημοσιεύετε κάθε γεύμα που τρώτε είτε καταγράφετε κάθε λεπτό της ημέρας σας, αυτό το είδος συμπεριφοράς είναι ένα κλασικό σημάδι αναζήτησης προσοχής.

Όταν η αξία σας αρχίζει να εξαρτάται από τον αριθμό των likes ή των σχολίων που λαμβάνετε, μπορεί να μετατραπεί σε μια συμπεριφορά αναζήτησης προσοχής που θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξιοπρέπειά σας.

Εάν αναζητάτε συνεχώς την επικύρωση στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι μπορεί να το εκλάβουν ως σημάδι ανασφάλειας. Αν θέλετε να σας σέβονται στη ζωή, σκεφτείτε να είστε πιο προσεκτικοί σχετικά με αυτά που μοιράζεστε στο διαδίκτυο. Να θυμάστε ότι η αξία σας δεν καθορίζεται από τον αριθμό των like ή των σχολίων που λαμβάνετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 20 =