αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να γίνεις πλούσιος; Η επιστήμη λέει ότι είναι πιο πιθανό, αν ανήκεις σε κάποιο από αυτούς τους 5 τύπους προσωπικοτήτων

Θέλεις να γίνεις πλούσιος; Η επιστήμη λέει ότι είναι πιο πιθανό, αν ανήκεις σε κάποιο από αυτούς τους 5 τύπους προσωπικοτήτων

Μπορεί η επιτυχία να ορίζεται διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο- και αυτό είναι ΟΚ. Ωστόσο, οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό της την επιτυχία «συνδεδεμένη» με κάποια μορφή πλούτου. Δεν είναι σίγουρο αν τελικά τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία, αλλά είναι δεδομένο ότι τα χρήματα μπορούν να σου δώσουν περισσότερες επιλογές.

Πως λοιπόν μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου, αν αυτός είναι η οικονομική επιτυχία; Η επιστήμη λέει ότι η απάντηση δεν βρίσκεται μόνο στο τι κάνεις, αλλά και στο ποιος είσαι. Σύμφωνα με μελέτη του 2018 που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology, οι πλούσιοι άνθρωποι είναι σίγουρα διαφορετικοί. Ειδικά όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

Εδώ είναι λοιπόν 5 τύποι προσωπικότητας που έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στα πολλά χρήματα.

Οι πλούσιοι άνθρωποι τείνουν να είναι εξωστρεφείς. Καμία έκπληξη εδώ. Δεδομένου ότι κανείς δεν καταφέρνει κάτι αξιόλογο μόνος του, η ικανότητα να συνεργάζεσαι με άλλους, να χτίζεις σχέσεις, να δίνεις κίνητρα, να εμπνέεις και να συνδέεσαι πραγματικά, είναι σίγουρα σημαντικά. (Απλώς έχετε κατά νου ότι οι εσωστρεφείς μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι)

Οι πλούσιοι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο έξυπνοι στις αποφάσεις. Επίσης δεν αποτελεί έκπληξη. Οι πλούσιοι εστιάζουν στην λήψη έξυπνων αποφάσεων. Δεν αναζητούν την πρόσκαιρη ικανοποίηση αλλά εστιάζουν σε μακροπρόθεσμους στόχους. Κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, αντί για μόνο αυτό που θέλουν να κάνουν μία δεδομένη στιγμή.

Οι πλούσιοι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο σταθεροί συναισθηματικά. Λήψη συναισθηματικών αποφάσεων; Σίγουρα είναι μια συνταγή για την επιβράδυνση της προόδου προς τους μακροπρόθεσμους στόχους. Προσπάθησε να μην παίρνεις γρήγορες αποφάσεις εν θερμώ.

Οι πλούσιοι άνθρωποι τείνουν να είναι λιγότερο νευρικοί. Όταν ανταποκρίνεστε γρήγορα με αρνητικό τρόπο, με άγχος, κυκλοθυμία, ανησυχία ή φόβο — αυτό που οι ψυχολόγοι αποκαλούν “αρνητική διέγερση” — είναι πολύ πιο δύσκολο να πετύχετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι εύκολο να πάρεις λάθος αποφάσεις.

Οι πλούσιοι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο εγωκεντρικοί. Αν και αυτό ακούγεται κακό, υπάρχει το εξής: Όπως λέει ο Adam Grant, οι ‘ταπεινοί ναρκισσιστές’ έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες για τη δική τους επιτυχία — αλλά καταλαβαίνουν επίσης ότι τα μεγάλα επιτεύγματα είναι σχεδόν πάντα αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών. Αυτό δημιουργεί έναν νικηφόρο συνδυασμό: Το να πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις μεγάλα πράγματα σε βοηθά να ξεκινήσεις. Το να ξέρεις ότι χρειάζεσαι άλλους ανθρώπους για να το πραγματοποιήσεις σε βοηθά να τελειώσεις τη δουλειά.

Τι γίνεται όμως αν κανένα από τα παραπάνω δεν υπάρχει σε εσένα; Δεν μπορείς να αλλάξεις την προσωπικότητά σου, ειδικά από τη μια μέρα στην άλλη. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε μερικές από τις συμπεριφορές σας. Για παράδειγμα, οι πλούσιοι τείνουν να είναι εξωστρεφείς. Εάν είστε εσωστρεφείς, δεν χρειάζεται να αλλάξετε την προσωπικότητά σας. Απλώς προσαρμόστε μερικές «εξωστρεφείς» συμπεριφορές. Αναζητήστε ενεργά τρόπους συνεργασίας με άλλους. Βρείτε τρόπους να συνεργαστείτε με ένα άλλο άτομο σε μια εργασία ή project. Ακόμα καλύτερα, συνεργαστείτε με έναν εξωστρεφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =