αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου υπερδιπλασίασαν την περιουσία τους από το 2020

Οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου υπερδιπλασίασαν την περιουσία τους από το 2020

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έγιναν κατά πολύ πλουσιότεροι τα τελευταία χρόνια, με την καθαρή τους περιουσία από το 2020 να εκτοξεύεται κατά 114% σε συνολικά 869 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 794 δισεκ. ευρώ), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Oxfam για την ανισότητα. Με τον ίδιο ρυθμό σε μία δεκαετία ενδέχεται να έχουμε και τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, σχεδόν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν γίνει φτωχότεροι, καθώς αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό, τον πόλεμο και την κλιματική κρίση. Με βάση την τρέχουσα πορεία θα χρειαστούν σχεδόν 230 χρόνια για να εξαλειφθεί η φτώχεια.

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Forbes, συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, μιας ελίτ που περιλαμβάνει μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους και παγκόσμιους ηγέτες.

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος διευθύνει διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Tesla και SpaceX, ήταν ο μεγάλος νικητής των τελευταίων ετών. Ο πλούτος του εκτινάχθηκε στα 245,5 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου, αυξημένος κατά 737% από τον Μάρτιο του 2020, αφού συνυπολογιστεί ο πληθωρισμός.

Ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος του γαλλικού γίγαντα ειδών πολυτελείας LVMH, και η οικογένειά του είχαν καθαρή αξία 191,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει αύξηση κατά 111%.

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος είχε περιουσία 167,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένη κατά 24%, ενώ ο πλούτος του Λάρυ Έλισον, ιδρυτή της Oracle ανήλθε σε 145,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένος κατά 107%.

Τη λίστα των πέντε πλουσιότερων ανθρώπων συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway Γουόρεν Μπάφετ, του οποίου η καθαρή αξία αυξήθηκε κατά 48% φτάνοντας τα 119,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, οι δισεκατομμυριούχοι είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια ή αλλιώς κατά 34% από το 2020. Πρόκειτα για αύξηση τρεις φορές ταχύτερη από τον ρυθμό του πληθωρισμού, σύμφωνα με την Oxfam.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − four =