αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Microsoft ξεπέρασε την Apple και είναι πλέον η πιο πολύτιμη εταιρία στον κόσμο

Η Microsoft ξεπέρασε την Apple και είναι πλέον η πιο πολύτιμη εταιρία στον κόσμο

Η Microsoft ξεπέρασε την Apple ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο, καθώς η εκρηκτική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης έχει δώσει νέα τροπή στη μάχη των δύο τεχνολογικών κολοσσών.

Η μετοχή της Microsoft σημείωσε άνοδο 1% τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης την Πέμπτη, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση στα 2,87 τρισ. δολάρια.

Ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχει πυροδοτήσει ράλι στη μετοχή της Microsoft, η οποία έχει επενδύσει στην OpenAI, την εταιρεία πίσω από τη γνωστή εφαρμογή ChatGPT.

Η Apple έχει σε μεγάλο βαθμό μείνει εκτός της «κούρσας» για την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, ενώ παράλληλα οι ανησυχίες για τις πωλήσεις του νέου iPhone έχουν ασκήσει πιέσεις στην τιμή της μετοχής τις πρώτες ημέρες του 2024.

Οι δύο εταιρείες είναι ανταγωνιστές από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η Microsοft ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις αγορές ηλεκτρονικών υπολογιστών τη δεκαετία του 1990. Ωστόσο, με ώθηση από την επιτυχία του iPhone, η Apple ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τη Microsoft το 2010. H Μicrosoft ξεπέρασε προσωρινά την Apple το 2020 και το 2021 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προτού η κορυφή αλλάξει και πάλι χέρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 16 =