αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Goldman Sachs πουλά τον κλάδο διαχείρισης προσωπικής περιουσίας

Η Goldman Sachs πουλά τον κλάδο διαχείρισης προσωπικής περιουσίας

Η Goldman Sachs θέτει προς πώληση τη δραστηριότητα παροχής επενδυτικών συμβουλών που απέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια, σε μια περαιτέρω υποχώρηση από τις προσπάθειες να καταστεί μια μεγάλη τράπεζα και για το ευρύ κοινό.

Η εταιρεία της Wall Street ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι «αξιολογεί εναλλακτικές λύσεις» για την επιχείρηση προσωπικής χρηματοοικονομικής διαχείρισης, η οποία περιλαμβάνει εγγεγραμμένες δραστηριότητες συμβούλων επενδύσεων της Goldman και εποπτεύει περιουσιακά στοιχεία περίπου 29 δισ. δολ., μεταδίδουν οι Financial Times.

Η εν λόγω επιχείρηση αναπτύχθηκε από την United Capital, συμβουλευτική επενδύσεων με έδρα την Καλιφόρνια την οποία απέκτησε η Goldman έναντι 750 εκατ. δολ. το 2019. Η συμφωνία είχε επιτευχθεί στο πλαίσιο ανοίγματος της Goldman σε ευρύτερο φάσμα πελατών.

Πρόκειται για τη δεύτερη συμφωνία του διευθύνοντος συμβούλου Ντέιβιντ Σόλομον που θέλει να ακυρώσει η Goldman. Η τράπεζα έθεσε πρόσφατα προς πώληση και την επιχείρηση διαδικτυακού δανεισμού GreenSky, που εξαγοράστηκε το 2021.

Η λειτουργία διαχείρισης περιουσίας της Goldman έχει ιστορικά καθιερωθεί για τους υπερπλούσιους – τους πελάτες εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας – των οποίων ο πλούτος είναι τουλάχιστον δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Οι πελάτες της United Capital είχαν κατά κανόνα πιο μέτρια περιουσία. Η συμφωνία πριν από τέσσερα χρόνια ήταν σημάδι των προσπαθειών της Goldman να εξυπηρετήσει ένα ευρύτερο φάσμα πελατών.

Οι απώλειες από την προώθηση στη μαζική τραπεζική πιέζουν τον Σόλομον, ο οποίος αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο της σχεδόν πενταετούς θητείας του ως επικεφαλής. Πέρα από τα σχέδια να πουλήσει την GreenSky, η Goldman αποφάσισε πέρυσι να φρενάρει και τη διαδικτυακή επιχείρηση λιανικής τραπεζικής Marcus.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − five =