αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συμβουλή ενός 37χρονου αποφοίτου του Harvard που απέκτησε 3,2 δισ. δολ. μέσα σε 10 χρόνια

Η συμβουλή ενός 37χρονου αποφοίτου του Harvard που απέκτησε 3,2 δισ. δολ. μέσα σε 10 χρόνια

O Andrew Bialecki είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, μετά την είσοδο της εταιρίας του, Klaviyo, στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο 37χρονος ίδρυσε την επιχείρηση με έδρα τη Βοστώνη το 2012. Κατάφερε να την αναπτύξει με γοργούς ρυθμούς, προσελκύοντας επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Summit Partners, Lone Pine Capital και Shopify.

Η τιμή προσφοράς της Klaviyo στα 30 δολάρια ανά μετοχή την αποτίμησε σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τον αριθμό μετοχών της.

Μετά την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 1/3 του μετοχικού της κεφαλαίου, μερίδιο αξίας 3,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

Οι γονείς του ήταν ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και ο ίδιος είναι υπέρμαχος της ιδιοκτησίας και της ανεξαρτησίας.

«Η συμβουλή μου προς τους ιδρυτές εταιρειών: Συγκεντρώστε όσα λίγα χρειάζεστε και γίνετε δημοφιλείς στους πελάτες», είπε ο Bialecki στην Alexa von Tobel του Inspired Capital σε ένα podcast του 2022. Συμπληρώνοντας: «Μόλις το κάνετε αυτό, η συγκέντρωση κεφαλαίων για το υπόλοιπο της ζωής σας γίνεται πολύ πιο εύκολη».

Το Harvard

Αφού σπούδασε φυσική, αστρονομία και αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Bialecki εντάχθηκε στην εταιρεία λιανικής ανάλυσης Applied Predictive Technologies ως μηχανικός.

Αργότερα εργάστηκε στις εταιρείες λογισμικού μάρκετινγκ Performable και Rocktech Digital πριν ξεκινήσει την Klaviyo, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν στοχευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ, να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των πελατών και να αναλύουν την απόδοσή τους.

Στην προσπάθεια του αυτή είχε συνοδοιπόρο τον Ed Hallen, απόφοιτο του MIT που εργάστηκε επίσης στην Applied Predictive Technologies και τώρα είναι ο επικεφαλής προϊόντων της εταιρείας. Ο Hallen, 41 ετών, κατέχει μερίδιο στην Klaviyo αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =