αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν ένα άτομο αποφεύγει αυτές τις 5 συζητήσεις, μάλλον έχει ανασφάλειες βγαλμένες από το παρελθόν- Εξηγεί μια διάσημη ψυχολόγος

Αν ένα άτομο αποφεύγει αυτές τις 5 συζητήσεις, μάλλον έχει ανασφάλειες βγαλμένες από το παρελθόν- Εξηγεί μια διάσημη ψυχολόγος

Όταν η διάσημη ψυχολόγος και συγγραφέας, Δρ. Η Brene Brown, η οποία διεξήγαγε έρευνα για το νέο της βιβλίο πέρυσι, ανακάλυψε μια βαθιά αλήθεια για τον εαυτό της. Αν κάτι είχε αποκαλύψει το ταξίδι της στην ανθρώπινη ψυχή, ήταν μια αποστροφή για ορισμένες συζητήσεις – μια σαφής ένδειξη ανεπίλυτων ανασφαλειών προερχόμενες από το παρελθόν της.

Η εργασία στον τομέα της ψυχολογίας μπορεί να είναι συναρπαστική με τη συνεχή εξερεύνηση του ανθρώπινου μυαλού και συμπεριφοράς. Ωστόσο, η Δρ. Brown συνειδητοποίησε ότι μπορεί επίσης ότι… σε αναγκάζει να αντιμετωπίσεις το δικό σου παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, βρήκε τον εαυτό της να περιστρέφεται γύρω από ορισμένα θέματα και να αποφεύγει συγκεκριμένους τύπους συζητήσεων. Συνειδητοποίησε ότι απέφευγε θέματα που σχετίζονταν με στιγμές ευπάθειας στη ζωή της.

Αν ένα άτομο αποφεύγει αυτές τις 5 συζητήσεις, μάλλον έχει ανασφάλειες προερχόμενες από το παρελθόν του.

1) Αποφεύγει να συζητά για προσωπικές αποτυχίες

Οι άνθρωποι που τείνουν να αποφεύγουν τις συζητήσεις για τις προηγούμενες αποτυχίες ή τα πισωγυρίσματα τους μπορεί να αποκαλύπτουν ακούσια τις ανασφάλειές τους.

Καταλαβαίνουν ότι ο καθένας βιώνει την αποτυχία κάποια στιγμή, αλλά η σκέψη να συζητήσουν ανοιχτά τις δικές τους αποτυχίες μπορεί να τους ενοχλεί.

Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή τέτοια άτομα εξακολουθούν να παλεύουν εσωτερικά με αυτές τις αναποδιές. Τα συναισθήματα που σχετίζονται με αυτές τις εμπειρίες συχνά προκαλούν δυσφορία και άγχος, καθιστώντας τα ένα θέμα που καλύτερα να… αποφεύγεται.

2) Αποφεύγει να συζητά για προσωπικούς φόβους ή ανησυχίες

Τα άτομα που παρακάμπτουν με συνέπεια συζητήσεις για τους προσωπικούς τους φόβους ή ανησυχίες μπορεί να κρύβουν ανασφάλειες που συνδέονται με το παρελθόν τους.

Οι φόβοι και τα άγχη μπορεί να είναι βαθιά προσωπικά και η αποκάλυψή τους απαιτεί να δείξεις ευαλωτότητα. Για κάποιους, η παραδοχή αυτών των φόβων σημαίνει ότι δείχνουν μία αδυναμία που θα προτιμούσαν να κρατήσουν κρυφή.

3) Διστάζει να μιλήσει για τα προσωπικά του επιτεύγματα

Οι άνθρωποι που διστάζουν συνεχώς να συζητήσουν τα προσωπικά τους επιτεύγματα μπορεί να έχουν ανασφάλειες που συνδέονται με το παρελθόν τους.

Τα επιτεύγματα, μεγάλα ή μικρά, είναι μια αντανάκλαση της σκληρής δουλειάς και της επιμονής κάποιου. Ωστόσο, για ορισμένα άτομα, η συζήτηση αυτών των επιτευγμάτων γίνεται μία πρόκληση. Μπορεί να φοβούνται ότι θα φανούν καυχησιάρηδες ή αλαζονικοί.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να αντιμετωπίσουν το ”σύνδρομο των απατεώνων” – ένα ψυχολογικό σύνδρομο όπου τα άτομα αμφιβάλλουν για τα επιτεύγματά τους και φοβούνται ότι θα εκτεθούν ως μία… «απάτη». Αυτά τα συναισθήματα μπορούν συχνά να αναχθούν σε προηγούμενες εμπειρίες όπου οι προσπάθειές τους απορρίφθηκαν ή υποτιμήθηκαν.

Οι ειδικοί προτείνουν ότι η συζήτηση με αυτοπεποίθηση για τα επιτεύγματά του μπορεί πραγματικά να τονώσει την αυτοεκτίμηση και να επικυρώσει τη σκληρή δουλειά που χρειάστηκε για την επίτευξή τους.

4) Αποφεύγει συζητήσεις για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του

Τα άτομα που αποφεύγουν με συνέπεια συζητήσεις για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους μπορεί να έχουν ασυνείδητα ανασφάλειες που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν τους.

Οι φιλοδοξίες αντανακλούν τις ελπίδες μας για το μέλλον. Ωστόσο, αυτά τα όνειρα μπορεί να αντιμετωπίστηκαν με αποθάρρυνση ή δυσπιστία στο παρελθόν, οδηγώντας κάποια άτομα να φυλάξουν κρυφές αυτές τις επιθυμίες. Μπορεί να φοβούνται την πιθανή απογοήτευση που θα μπορούσε να ακολουθήσει εάν αυτά τα όνειρα δεν πραγματοποιηθούν.

Οι ειδικοί προτείνουν ότι το να μοιράζεται κανείς τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του μπορεί να είναι ταυτόχρονα ενδυνάμωση και έμπνευση, παρέχοντας μια αίσθηση κατεύθυνσης και σκοπού.

Αποφεύγοντας αυτές τις συζητήσεις, όχι μόνο αποκρύπτουν τις πραγματικές τους επιθυμίες, αλλά και δυνητικά χάνουν την υποστήριξη και την ενθάρρυνση από τους άλλους. Αυτή η αποφυγή μπορεί να τους κρατήσει καθηλωμένους, εμποδίζοντάς τους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Χωρίς να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανασφάλειες, μπορεί να συνεχίσουν να τρέφουν αμφιβολίες για τον εαυτό τους, περιορίζοντας τις δυνατότητές τους και εμποδίζοντας την προσωπική τους ανάπτυξη.

5) Αποφεύγει τις συζητήσεις για την εμφάνιση του

Τα άτομα που συνήθως αποφεύγουν τις συζητήσεις για τη φυσική τους εμφάνιση μπορεί να έχουν ανασφάλειες που συνδέονται με το παρελθόν τους.

Η κοινωνία μας δίνει έμφαση στη φυσική εμφάνιση και οι προηγούμενες εμπειρίες ντροπής για το σώμα μας ή κριτικής μπορούν να αφήσουν διαρκή σημάδια. Αυτά τα άτομα μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εικόνα του σώματος τους ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, προτιμώντας να αποφεύγουν οποιαδήποτε συζήτηση που τραβά την προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + three =