αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μικροζυθοποιία Corfu Beer από την Κέρκυρα ξεκινά επενδυτικό σχέδιο 200.000 ευρώ. Με την βοήθεια του ΕΠΑνΕΚ

Η μικροζυθοποιία Corfu Beer από την Κέρκυρα ξεκινά επενδυτικό σχέδιο 200.000 ευρώ. Με την βοήθεια του ΕΠΑνΕΚ

Η κερκυραϊκή ζυθοποιία «Corfu Beer» χρηματοδοτήθηκε από τη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), με επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και δημόσια δαπάνη 100.000 ευρώ.

Βασικός στόχος και κύριο μέρος της σχεδιαζόμενης επενδυτικής πρότασης ήταν η ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας με την δημιουργία μιας επιπλέον γραμμής παραγωγής με σύγχρονο εξοπλισμό και αυτοματοποιημένη διαδικασία. Επίσης στο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνονταν και η χρηματοδότηση ενεργειών προώθησης και προβολής. Επιπλέον αξιοποιήθηκαν οι πόροι και για την πρόσληψη προσωπικού.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΠΑνΕΚ, η επένδυση υλοποιήθηκε απρόσκοπτα και χάρη σε αυτήν η επιχείρηση ενίσχυσε σημαντικά την ανταγωνιστικότητά της, ενίσχυσε τη γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων και αύξησε τις θέσεις εργασίας της.

Η επένδυση σε μια τοπική μεταποιητική επιχείρηση είχε σημαντικές θετικές επιπτώσεις και στην τοπική οικονομία καθώς απασχολεί προσωπικό, ενώ τα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα προσφέρονται και εκτός Κέρκυρας.

Η κερκυραϊκή ζυθοποιία «Corfu Beer» ιδρύθηκε το 2006 στην Κέρκυρα, αποτελώντας μια από τις πρώτες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας. Οι ιδρυτές της, Σπύρος Καλούδης και ο γιός του Θανάσης, ξεκίνησαν την επιχείρηση με στόχο την παραγωγή ενός προϊόντος φρέσκιας μπύρας με μικρή διάρκεια ζωής, η οποία διατίθεται αποκλειστικά και μόνο στα ψυγεία με ημερομηνία παράγωγης, ώστε ο καταναλωτής να βλέπει πότε παράχθηκε το προϊόν και όχι μόνο τη λήξη του.

Όλες οι μπύρες της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας αποτελούν ένα φρέσκο και «ζωντανό» προϊόν, καθώς δεν έχουν υποστεί παστερίωση, σταθεροποίηση και σε ένα μεγάλο μέρος τους είναι αφιλτράριστες και παράγονται στην περιοχή Αρίλλας της βορειοδυτικής Κέρκυρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + fifteen =