αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Κατερίνα ξεκίνησε να πλέκει ρούχα στο δωμάτιο της. Σήμερα έχει το δικό της brand

Η Κατερίνα ξεκίνησε να πλέκει ρούχα στο δωμάτιο της. Σήμερα έχει το δικό της brand

Ξεκίνησε χρησιμοποιώντας αυτό που ήδη είχε: Μερικές βελόνες που της είχες δώσει η μητέρα της και νήματα που υπήρχαν στο σπίτι. Πριν από περίπου 3 χρόνια. Σήμερα η Κατερίνα Αντωνιάδη έχει το brand The Clean Fox, το οποίο περιλαμβάνει διάφορα πλεκτά δημιουργήματα, από πουλόβερ μέχρι θήκες για κινητά.

Η ίδια μιλά τώρα στο It’s Possible για το πως ξεκίνησαν όλα από το δωμάτιο του σπιτιού της, τι περιλαμβάνει σήμερα το brand της, ενώ δίνει και μερικές γρήγορες συμβουλές σε όσους και όσες σκέφτονται να ξεκινήσουν κάτι δικό τους από το μηδέν.

Πότε ξεκινήσατε το συγκεκριμένο project και πως προέκυψε αυτή η ιδέα;

Εγώ έμαθα να πλέκω όταν ήμουν περίπου 10 ετών. Με έμαθε η μητέρα μου, πρώτα βελόνες και μετά βελονάκι. Το εξασκούσα τα καλοκαίρια κυρίως, που δεν είχα και σχολείο.

Μετά το ξανά έπιασα πιο επαγγελματικά μέσα στην πανδημία. Τότε κλειστήκαμε στα σπίτια μας, δουλειές δεν υπήρχαν και έτσι σκέφτηκα να το προσπαθήσω ως μία διέξοδο. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το The Clean Fox.

Από που ξεκινήσατε να φτιάχνετε ρούχα και τι εξοπλισμό είχατε;

Ξεκίνησα από το δωμάτιο του σπιτιού μου, χρησιμοποιώντας τις βελόνες που μου είχε δώσει η μητέρα μου. Ευτυχώς είχαμε και αρκετό… stock από νήματα στο σπίτι, οπότε δεν χρειάστηκε να αγοράσω καινούργια για να κάνω εξάσκηση. Μετά όλοι μου λέγανε ότι είναι ωραία αυτά που φτιάχνω και ρωτούσαν αν μπορώ να τους φτιάξω κάτι. Έτσι απλά το συνέχισα. Και σταδιακά αναπτύχτηκε όλο αυτό. Παράλληλα διάβαζα και έκανα μαθήματα, έτσι ώστε να τελειοποιήσω αυτή την τέχνη.

Αν κάποιος/α δεν έχει στο σπίτι του βελόνες, πόσο κοστίζουν για να τις αγοράσει;

Ένα οικονομικό ζευγάρι βελόνες μπορεί να ξεκινά από τα 5 ευρώ. Είναι πολύ οικονομικό να ξεκινήσεις. Μετά ανάλογα με το που θέλεις να πας, πρέπει να επενδύσεις και το ανάλογο μπάτζετ.

Αυτή τη στιγμή τι περιλαμβάνει το brand σας;

Η φιλοσοφία μου είναι να φτιάχνω πράγματα καθημερινής χρήσης. Μου αρέσει για παράδειγμα να φτιάχνω κασκόλ, πουλόβερ και σκουφάκια. Το καλοκαίρι φτιάχνω τοπάκια. Φτιάχνω επίσης από σκουλαρίκια μέχρι θήκες για κινητά ή μπουκαλοθήκες. Δεν πάω δηλαδή τόσο στα διακοσμητικά ή στα κουκλάκια.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα ρούχο;

Ένα καλοκαιρινό μπλουζάκι χρειάζεται περίπου 5 ώρες. Ένα πουλόβερ χειμωνιάτικο χρειάζεται πολύ περισσότερο, από 3 έως 6 εβδομάδες. Από την στιγμή που θα πάρω την παραγγελία μέχρι να παραλάβει έτοιμο το προϊόν ο πελάτης.

Να σημειώσουμε ότι για τις βελόνες υπάρχουν μηχανές με τις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις ένα πλεκτό πολύ γρήγορα. Ενώ για το βελονάκι δεν υπάρχει μηχανή έως σήμερα που να μπορεί να αντικαταστήσει την κίνηση που κάνουμε με το βελονάκι. Οποιοδήποτε ρούχο ή αξεσουάρ έχει γίνει με βελονάκι, έχει γίνει στο χέρι.

Εγώ τρέχω μόνη μου όλο το brand. Άρα πέρα από το κομμάτι της δημιουργίας, έχω και το κομμάτι των παραγγελιών και πωλήσεων, την προώθηση στα social media, ενώ πηγαίνω και σε εκθέσεις. Πρέπει να φτιάχνω το πρόγραμμα της ημέρας ή του μήνα, για να γίνουν όλες οι δουλειές.

Κάποιος/α που ξεκινάει από το μηδέν, πως μπορεί να κάνει πωλήσεις;

Είμαστε τυχεροί γιατί ζούμε σε μια εποχή όπου υπάρχει το Facebook και το Instagram. Όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία- και δωρεάν. Άρα λοιπόν κάποιος που ξεκινάει από το μηδέν, το πρώτο που έχει να κάνει είναι να φτιάξει τα σχετικά accounts στα social media. Αν κάποιος ξεκινά ένα δημιουργικό project σαν το δικό μου, καλό θα ήταν στην αρχή να εστιάσει σε ένα πράγμα. Να αποφασίσει δηλαδή ποιο είναι το πιο δυνατό προϊόν του και να προβάλει αυτό. Μην πάει να κάνει πολλά μαζί, γιατί έτσι θα «χάνεται» το κοινό ακόμα και όταν μπαίνει στα social προφίλ του project. Εστίασε σε ένα προϊόν για να σε μάθει ο κόσμος.

Και γενικότερα όταν ξεκινάς κάτι είναι χρήσιμο να το βγάζεις προς τα έξω για να μάθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τι κάνεις. Μπορείς να το πεις πρώτα στον κύκλο σου, σε φίλους ή συγγενείς. Και μετά να προσπαθήσεις να το κάνεις γνωστό σε όλο και περισσότερα άτομα.

Τι θα θέλατε να έχετε πετύχει σε 3 χρόνια από σήμερα;

Αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρχει μια πιο σταθερή ροή πωλήσεων. Δηλαδή να μην δουλεύω τόσο με παραγγελίες, αλλά να παράγω κομμάτια τα οποία να πωλούνται κατευθείαν. Με το μοντέλο που δουλεύω τώρα, συνήθως ο πελάτης έρχεται και παραγγέλνει αυτό που θέλει και μετά του το φτιάχνω. Εχω portfolio όπως έχει κάποιος καλλιτέχνης, κάποιος που ζωγραφίζει για παράδειγμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =