αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ καλύτερη δουλειά του κόσμου: Ο «αποτυχημένος» CEO της WeWork πήρε 1,7 δισ. δολάρια… για να παραιτηθεί

Η καλύτερη δουλειά του κόσμου: Ο «αποτυχημένος» CEO της WeWork πήρε 1,7 δισ. δολάρια… για να παραιτηθεί

Το μεγάλο deal έκλεισε: Η ιαπωνική Softbank Group εξαγόρασε την WeWork. Mε ένα deal, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κοντά στα 8 δισ. δολάρια. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Softbank θα ελέγχει πάνω από το 70% της WeWork. Σημειώνεται ότι η WeWork είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης χώρων γραφείων παγκοσμίως.

Ωστόσο, το ακόμα πιο εντυπωσιακό της υπόθεση ίσως βρίσκεται αλλού. Όπως μεταδίδει το CNBC, ο μέχρι πρότινος CEO της WeWork, Adam Neumann, θα λάβει συνολικά 1,7 δισ. δολάρια για να παραιτηθεί από την θέση του. Καθόλου άσχημα. Ίσως είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου… ακόμα κι αν χρειαστεί να την αφήσεις.

Είναι βέβαια αλήθεια, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η πορεία της WeWork είναι φθίνουσα. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η αποτίμηση της WeWork υπολογιζόταν σε 47 δισ. δολάρια, ωστόσο με βάση την προσφορά διάσωσης της Softbank η αποτίμησή της πλέον υπολογίζεται σε μόλις 8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγή του Reuters. Η αποτίμηση της εταιρίας μειώθηκε δηλαδή κατά σχεδόν 39 δισ. δολάρια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τον Σεπτέμβριο η WeWork είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι επενδυτές είχαν προβληματιστεί έντονα για τις ζημιές που εμφάνιζε η WeWork και είχαν αμφισβητήσει τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου και τον τρόπο που διοικούσε την εταιρεία ο Adam Neumann.

Τώρα, στα πλαίσια της εξαγοράς, είναι έτοιμο να ξεκινήσει ένα σχέδιο διάσωσης. Το οποίο φυσικά δεν θα έχει το Adam Neumann μέσα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − 1 =