αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ WeWork χρεοκόπησε. Ο 44χρονος ιδρυτής της εταιρίας παραμένει δισεκατομμυριούχος

Η WeWork χρεοκόπησε. Ο 44χρονος ιδρυτής της εταιρίας παραμένει δισεκατομμυριούχος

Από τα ψηλά… στα χαμηλά για την WeWork. Όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η επιχείρηση WeWork κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ, μια κίνηση που ήρθε ως συνέχεια της καθοδικής πορείας των τελευταίων χρόνων.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τον ιδρυτή, Adam Neumann. Όπως εξηγεί το Bloomberg, ο γνωστός επιχειρηματίας παραμένει δισεκατομμυριούχος και διαθέτει προσωπική περιουσία 1,7 δισ. δολαρίων.

Η πτώχευσή της εταιρίας σημαίνει ότι επενδυτές της, όπως η Softbank Group και το Vision Fund, υφίστανται μεγαλύτερες ζημιές από το όλο εγχείρημα.

«Ήταν δύσκολο για μένα να παρακολουθώ από το περιθώριο καθώς η WeWork δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα προϊόν που είναι πιο επίκαιρο σήμερα από ποτέ», είπε ο 44χρονος Neumann σε δήλωσή του.

Όμως εκ των υστέρων, φαίνεται να βγήκε κερδισμένος από την αποπομπή του από την εταιρεία το 2019, αφότου η πρώτη της προσπάθεια να μπει στο χρηματιστήριο ναυάγησε. Μπορεί ο διωγμός του από την εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε να έπληξε τη φήμη του, όμως η έξοδός του τον άφησε με άφθονη ρευστότητα.

Σίγουρα, η χρεοκοπία της WeWork κοστίζει στον Neumann. Όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο σε μια συγχώνευση με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού το 2021, ο επιχειρηματίας είχε περιουσία 2,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg, με σχεδόν το ένα τρίτο να αποτελείται από μετοχές της WeWork. Έκτοτε, η μετοχή της εταιρείας έχει χάσει πάνω από το 99% της αξίας της.

Όμως, με την εισαγωγή της WeWork στο χρηματιστήριο αποκαλύφθηκε πώς ο Neumann κατάφερε να αποσπάσει τεράστια ποσά σε μετρητά από την εταιρεία, στις καλές της εποχές. Άλλωστε, πρόκειται για μία εταιρεία που είχε φτάσει να αποτιμάται στα 47 δισ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − nineteen =