αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ εφορία ξεκινά να στέλνει μηνύματα στο κινητό σου

Η εφορία ξεκινά να στέλνει μηνύματα στο κινητό σου

νεργοποιείται µέχρι το τέλος του έτους το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των οφειλετών που κινδυνεύουν να χάσουν τις ρυθμίσεις, καθώς και του «φορολογικού ημερολογίου», που θα ειδοποιεί τους φορολογουμένους στο κινητό τους τηλέφωνο για τις προθεσμίες πληρωμής φόρων και υποβολής δηλώσεων, σημειώνει η Καθημερινή.

Οπως αναφέρουν από τη φορολογική διοίκηση, στόχος είναι η διεύρυνση των ηλεκτρονικών συστημάτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και για την αύξηση των εμπρόθεσμων πληρωμών προς το Δημόσιο. Με τη νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους στα smartphone τους.

Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα λαμβάνει ενημερώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου. Δύο ημέρες νωρίτερα από την καταληκτική θα λαμβάνει μήνυμα υπενθύμισης. Το ίδιο θα γίνεται για τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ ή για κάποιον οφειλέτη που έχει ενταχθεί σε ρυθμίσεις που «τρέχουν» στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέσα στον μήνα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των οφειλετών που κινδυνεύουν να χάσουν τις ρυθμίσεις τους.

Εφόσον ο οφειλέτης δεν πληρώσει μια δόση της ρύθμισης, το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα και στη συνέχεια θα στέλνει μήνυμα στον φορολογούμενο με το οποίο θα καλείται να πληρώσει την «ξεχασμένη» δόση και ταυτόχρονα θα ενημερώνεται για τις συνέπειες που έχει εφόσον χάσει τη ρύθμιση. Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:

– Οταν ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει εμπρόθεσμα μια μηνιαία δόση της ρύθμισής του και βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας και της επόμενης δόσης. Στην περίπτωση αυτή το σύστημα θα τον ειδοποιεί ότι εάν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα και δεύτερη συνεχόμενη δόση, θα τεθεί εκτός ρύθμισης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 9 =