αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ εφαρμογή που σε πληρώνει… για να περπατάς (και σε πληρώνει σε Κρυπτονόμισμα)

Η εφαρμογή που σε πληρώνει… για να περπατάς (και σε πληρώνει σε Κρυπτονόμισμα)

Πως θα σου φαινόταν να σε πληρώνει κάποιος… για να περπατάς; Κι όμως αυτή την δουλειά κάνει η εφαρμογή Sweatcoin. Ναι, σε πληρώνει για να περπατάς. Η εν λόγω εφαρμογή ήταν αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ και στην Βρετανία, όμως πλέον λειτουργεί και στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί GPS για να εντοπίζει την κίνησή σου και να προσεγγίζει πόσα βήματα περπατάς κάθε μέρα. Ένας αλγόριθμος επεξεργάζεται τα δεδομένα, για να ξεδιαλύνει ποία κίνηση προέρχεται από βάδισμα ή ποδηλασία (και αυτή μετράει).

Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζεις, ότι η εφαρμογή δεν σε πληρώνει απευθείας σε κανονικά χρήματα. Αλλά σου δίνει το δικό της κρυπτονόμισμα το οποίο έχει -φυσικά- το όνομα Sweatcoin. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός της εφαρμογής για αγορές επιλεγμένων, συνεργαζομένων με αυτήν προϊόντων και υπηρεσιών. Τα Sweatcoins μπορούν επίσης να ανταλλαγούν και για χρήματα εντός της εφαρμογής, αλλά μόνο αφότου ξεπεράσουν τα 20.000 (περίπου $1000). Στο μέλλον, οι ιδρυτές της εταιρίας έχουν δηλώσει πως προτίθενται να μετατρέψουν τα Sweatcoins σε πλήρως συναλλάξιμο κρυπτονόμισμα.

Και πως κερδίζει χρήματα η εν λόγω εφαρμογή; Η βασική πηγή εσόδων της, προέρχεται από την πώληση δεδομένων σε διαφημιστικές εταιρίες. Μην ξαφνιαστείς για παράδειγμα, αν σου πεταχτεί μια διαφήμηση από κάποιο μαγαζί από το οποίο επέρασες προ ολίγου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + five =