αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ ελληνική startup που σε βοηθά να έχεις το κατοικίδιο σου παντού μαζί σου

Η ελληνική startup που σε βοηθά να έχεις το κατοικίδιο σου παντού μαζί σου

Πως θα σου φαινόταν να έχεις το κατοικίδιο σου παντού μαζί σου, χωρίς να αγχώνεσαι ακόμα και για τις απλές ανάγκες του; Μια Ελληνική startup ήρθε για να δώσει τις δικές της λύσεις, αξιοποιώντας και την τεχνολογία. Η Fancy Paws παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες. Από ειδική pet-friendly κατασκευή για τις βιολογικές ανάγκες του κατοικίδιου εντός εσωτερικού χώρου, μέχρι αυτόματο πωλητή με όλα τα απαραίτητα.

Οι ιδρυτές της startup, Χριστίνα Ζαχαρούλη, Ρένα Καβαρνού, Μαρία Τσιττερού και Δημήτρης Τσιούμαρης, μιλούν στο It’s Possible για το πως λειτουργεί το project τους, ενώ παραθέτουν και τα επόμενα βήματα σημειώνοντας ότι θέλουν να μπουν ακόμα και μέσα σε κρουαζιερόπλοια.

Πως γνωριστήκατε οι ιδρυτές μεταξύ σας και πως προέκυψε η ιδέα για την startup σας;

Γνωριστήκαμε πρώτη φορά πέρυσι τον Ιούλιο όταν γίναμε δεκτοί στο πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας, “The Digital Gate” που το διοργανώνει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού σχηματίστηκε η ομάδα, ξεκινήσαμε καθημερινή επικοινωνία με στόχο να βρούμε μία λύση σε κάποιο υπαρκτό πρόβλημα της αεροδρομιακής κοινότητας.

Μετά από πολύωρα brainstorming meetings και συζητήσεις τόσο με ταξιδιώτες όσο και με το προσωπικό του Αεροδρομίου παρατηρήσαμε έλλειψη υπηρεσιών/προϊόντων/υποδομών φιλικών προς τα κατοικίδια στα αεροδρόμια και έτσι αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την ανάγκη σε ευκαιρία!

Με απλά λόγια, τι παρέχει η Fancy Paws;

Στο Proof of Concept που ήδη τρέχει στο Αεροδρόμιο αυτή τη στιγμή προσφέρουμε μία ολιστική εμπειρία στους ιδιοκτήτες ζώων που επιθυμούν να ζουν πραγματικά με το κατοικίδιό τους μαζί και παντού!

Πιο συγκεκριμένα, το πιλοτικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ειδική pet-friendly κατασκευή για τις βιολογικές ανάγκες του κατοικίδιου εντός εσωτερικού χώρου
  • Αυτόματο πωλητή με όλα τα απαραίτητα για ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι με κατοικίδιο όπως είναι τροφές και αξεσουάρ για κατοικίδια
  • Κτηνιατρικές υπηρεσίες 24/7 μέσω QR code (vet-on-demand) σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος» ώστε να διασφαλίσουμε ένα ταξίδι χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις αλλά και να δημιουργήσουμε μία database με το ιατρικό ιστορικό και τα χαρακτηριστικά των ζώων που ταξιδεύουν
  • Ιστοσελίδα με συγκεντρωμένες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω με δεδομένα από όλες τις αεροπορικές εταιρίες!

Με βάση τις επαφές και τις συζητήσεις που έχετε κάνει έως τώρα, πως σας έχει υποδεχτεί η αγορά;

Μας έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής η απήχηση που έχει το project μας. Η ιδέα του να έχει κανείς κατοικίδιο μπορεί στην αρχή να μας ενθουσιάσει, όμως στην πορεία δυστυχώς μπορεί να προσθέσει επιπλέον άγχος, ειδικά όταν θέλουμε να έχουμε μαζί μας το αγαπημένο μας κατοικίδιο στην καθημερινότητά μας, αλλά και στα ταξίδια!

Η παγκόσμια αγορά των ιδιοκτητών ζώων αναμφισβήτητα αυξάνεται συνεχώς, αποτελώντας μία αξιοσημείωτη επιχειρηματική ευκαιρία αν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και τις ανάγκες που προκύπτουν όταν συμβιώνεις με κατοικίδια.

Η παροχή υπηρεσιών, προϊόντων και εγκαταστάσεων για τα κατοικίδια σε καθημερινή βάση μπορεί να αυξήσει τόσο τα κέρδη, αλλά και να έχει θετική επίδραση στο προφίλ μιας εταιρείας/οργανισμού/Δήμου κλπ.

Τι θετικά και τι αρνητικά έχετε δει στο Ελληνικό startup οικοσύστημα;

Υπάρχει τεράστια υποστήριξη από το pet community άρα και από τις άλλες startups που ασχολούνται με κατοικίδια. Κι αυτό γιατί  είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ό,τι αφορά την υψηλής ποιότητας διαβίωση των ζώων.

Κατά τα άλλα, η Ελλάδα πέρα από το υψηλό ταλέντο και το χαμηλό κόστος διαβίωσης συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πλέον διαθέτει και την κρατική υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με την πρόσφατη ίδρυση και λειτουργία του Elevate Greece.

Ωστόσο, οι startups με άρωμα Ελλάδας συνοδεύονται επίσης από σημαντικές προκλήσεις, όπως οικονομική αστάθεια, γραφειοκρατικά εμπόδια και ζητήματα υποδομής, τα οποία δυσκολεύουν την ανάπτυξή τους.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα αναφορικά με το project σας;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να στηθεί σωστά και «τρέξει» άρτια το πιλοτικό μας πρόγραμμα στο Αεροδρόμιο και ευελπιστούμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Παράλληλα, ήμαστε στο στάδιο ανάπτυξης του δικτύου μας.

Μάλιστα, ήδη έχουμε ενταχθεί στο acceleration program του ACEin ώστε να εφαρμόσουμε το project και σε άλλους χώρους που υπάρχει ανάγκη όπως είναι:

  • τα εμπορικά κέντρα
  • οι εσωτερικοί & εξωτερικοί χώροι εκδηλώσεων
  • τα Δημοτικά πάρκα
  • τα all-inclusive ξενοδοχεία
  • τα κρουαζιερόπλοια

Άλλωστε, το moto μας είναι:  ’A pet-friendlier globe, one paw at a time.’’

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 13 =