αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Βρετανία επιστρέφει στην κανονικότητα: Τέλος οι μάσκες, το covid πάσο στην εστίαση, και η τηλεργασία

Η Βρετανία επιστρέφει στην κανονικότητα: Τέλος οι μάσκες, το covid πάσο στην εστίαση, και η τηλεργασία

Το “Plan B” στο οποίο είχε καταφύγει ο Μπόρις Τζόνσον για την ανάσχεση της πανδημίας λαμβάνει τέλος με απόφαση και ανακοίνωση του ίδιου. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας γνωστοποίησε την επιστροφή της χώρας στο “Plan A” από την επόμενη Πέμπτη, απόφαση την οποία αιτιολόγησε επικαλούμενος τη μείωση των κρουσμάτων και τη συνέπεια των Βρετανών στο πρότερο καθεστώς.

Τι σημαίνει, όμως, “Plan A”;

H μάσκα παύει να είναι υποχρεωτική, με την κυβέρνηση να αρκείται σε απλή σύσταση για χρήση της σε κλειστούς χώρους ή σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Παράλληλα, το υποχρεωτικό πάσο Covid για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις επίσης αίρεται, με μοναδική επιλογή προς επιχειρήσεις ή οργανισμούς να ζητούν το “NHS Covid Pass”, αν και εφόσον το επιθυμούν.

Επίσης, παύει να υπάρχει οποιαδήποτε οδηγία για τηλεργασία προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες πλέον θα πρέπει να δρομολογήσουν την επιστροφή των εργαζομένων τους στο γραφείο.

Oι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες στις τάξεις, ενώ σύντομα αναμένεται να λήξει και η χρήση της σε κοινόχρηστους σχολικούς χώρους.

Ο Μπόρις Τζόνσον μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει τέλος και στην καραντίνα για όσους νοσούν, αντικαθιστώντας την με συμβουλές και καθοδήγηση. Ο κανονισμός της αυτοαπομόνωσης πάντως έχει προγραμματιστεί να μείνει σε ισχύ μέχρι τις 24 Μαρτίου. Εκτός αν ο Βρετανός πρωθυπουργός αποφασίσει να βάλει πρόωρο τέλος και σε αυτόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =