αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαράταση μίας εβδομάδας στα μέτρα κατά του Covid

Παράταση μίας εβδομάδας στα μέτρα κατά του Covid

Παράταση μίας εβδομάδας στα περιοριστικά μέτρα, εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα”.

Το πρωί, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει πως η κορύφωση της Όμικρον έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, αλλά υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα.

“Ενώ στην κοινότητα η Ομικρο είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από Δέλτα που αρρώστησαν στις γιορτές συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων”, είχε σημειώσει ο υπουργός.

Όπως είπε, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες σε ποσοστό 70% από ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα την περίοδο των εορτών. Η παραλλαγή Όμικρον που κυριαρχεί δίνει πιο ήπια νόσηση, όμως η αποσυμπίεση στα νοσοκομεία δεν θα αρχίσει να φαίνεται προτού περάσουν δύο βδομάδες από τώρα, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν, με αυτόν τον ρυθμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 4 =