αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 34χρονη που πούλησε την επιχείρηση της προς 2 εκατ. δολάρια, κάποτε ξεκίναγε με 40 δολάρια στον λογαριασμό της

Η 34χρονη που πούλησε την επιχείρηση της προς 2 εκατ. δολάρια, κάποτε ξεκίναγε με 40 δολάρια στον λογαριασμό της

Με 66.000 followers στο Instagram να παρακολουθούν, η 34χρονη επιχειρηματίας Danika Brysha μοιράστηκε ένα screenshot των τραπεζικών της λογαριασμών από τις πρώτες μέρες της multimillion-dollar επιχείρησης delivery γευμάτων, Model Meals.

«Πριν από 6 χρόνια, σαν σήμερα, είχα 39,47 $ μετρητά στο όνομά μου και διάφορα μεγάλα χρέη συμπεριλαμβανομένων των 13.000 $ που βλέπετε εδώ», έγραψε η Brysha σε μια ανάρτηση που εξιστορεί τον ανώμαλο δρόμο της προς την επιτυχία.

Πριν ξεκινήσει το Model Meals, η Brysha εργαζόταν ως plus-size μοντέλο στη Νέα Υόρκη. Και ξεκίνησε το δικό της brand, βαδίζοντας σε έναν δρόμο καθόλου εύκολο.

Διοχέτευσε την αγάπη της για την υγιεινή μαγειρική στην Model Meals, μαγειρεύοντας γεύματα στην κουζίνα της και παραδίδοντάς τα σε ντόπιους πελάτες. Αυτό το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα της επέτρεψε να εισπράττει τις πληρωμές εκ των προτέρων, αλλά εξακολουθούσε να ξοδεύει περισσότερα από όσα κέρδιζε. Σύντομα, η Brysha δεν είχε πια την οικονομική δυνατότητα να ζήσει στη Νέα Υόρκη και έπρεπε να μετακομίσει στο γκαράζ των γονιών της στη Νότια Καλιφόρνια. Επέστρεψε στις ωριαίες παράλληλες δουλειές για να τα βγάλει πέρα, όπως σημειώνει το Business Insider.

Η Brysha ζούσε σε ένα μικρό ανακαινισμένο χώρο διαβίωσης στο γκαράζ των γονιών της που ήταν “περίπου το μισό μέγεθος ενός τροχόσπιτου”. Έμενε, κοιμόταν και «έτρεχε» την Model Meals από αυτόν τον χώρο. Δανείστηκε επίσης χρήματα από τους γονείς και τους παππούδες της, σημειώνοντας πάντως ότι «δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό».

Ένιωθε τυχερή, αλλά ένιωθε και… αποτυχημένη. Έπρεπε να τηλεφωνήσει στις παλιές της επαφές, και επέστρεψε ως βοηθός παραγωγής στην τηλεόραση, μια θέση entry-level με τον κατώτατο μισθό. Η ίδια, όπως λέει, ένιωθε ντροπιασμένη που επέστρεψε στο σπίτι των γονιών της ενώ έχτιζε μια επιχείρηση στην οποία κανείς δεν πίστευε ακόμη. Ακόμη και με τις παράλληλες συνεργασίες της, «περίμενε πάντα το εισόδημα, πάντα μετά την δουλειά, και πάντα χρωστούσε χρήματα». Ήταν οικονομικά πιεσμένη, ακόμη και με την υποστήριξη των γονιών της.

Αποφάσισε να περιορίσει δραματικά τα έξοδά της και να επενδύσει τα πάντα στην επιχείρησή της.

«Τέλος το φαγητό έξω, η έξοδος για ποτά ή κάτι τέτοιο», εξηγεί η Brysha και συμπληρώνει: «Ήταν ένα συνεχές check-to-check». Κάθε φορά που πληρωνόταν από τις παράλληλες δουλειές της ή έβγαζε πρόσθετα έσοδα από την Model Meals, μπάλωνε αμέσως οικονομικές τρύπες, επέκτεινε την επιχείρησή της και εξοφλούσε το χρέος της.

Χρειάστηκαν χρόνια σκληρής δουλειάς για την προώθηση της Model Meals και τη διατήρηση 8 διαφορετικών ροών εσόδων, συμπεριλαμβανομένου του μόντελινγκ, του coaching και των brand partnerships, για να μπορέσει τελικά η Brysha να πληρώνει τους λογαριασμούς της με συνέπεια. Μόλις η Model Meals άρχισε να βγάζει περισσότερα έσοδα, μπόρεσε να εξοφλήσει όλο το χρέος της πιστωτικής της κάρτας. Α, και αποπλήρωσε εκείνο το χρέος που είχε προς την οικογένεια της.

Τον Ιούλιο του 2021, το Model Meals εξαγοράστηκε έναντι 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων από την Home Bistro, σύμφωνα με το Yahoo.com.

Όμως το επιχειρηματικό ταξίδι για την 34χρονη δεν σταματά εδώ.

Η Brysha έκτοτε ξεκίνησε μια δεύτερη επιχείρηση που ονομάζεται Self-Care Society, πάλι με low-budget και σε ένα αντικείμενο που είναι παθιασμένη. Ελπίζει να ξεκινήσει κάποια στιγμή μια τρίτη επιχείρηση που θα καθοδηγεί άλλες γυναίκες επιχειρηματίες. «Το να βρίσκω ισορροπία ανάμεσα στο να είμαι πολύ παρούσα με τα παιδιά μου και να είμαι επίσης μέντορας σε άλλες επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες ακούγεται πραγματικά συναρπαστικό», λέει.

Η ίδια πλέον έχει καταφέρει να αποκτήσει πολλά χρήματα, έχει καλά έσοδα και έχει ένα σπίτι στο Λας Βέγκας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =