αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά χόμπι από τα οποία μπορείς να βγάλεις χρήματα

Επτά χόμπι από τα οποία μπορείς να βγάλεις χρήματα

Ναι, οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με τα χόμπι τους στον ελεύθερο χρόνο τους, έτσι ώστε να κάνουν κάτι που τους αρέσει, να βγάζουν τη δημιουργικότητα τους, να «καθαρίζουν» το μυαλό τους ή να χαλαρώνουν από το άγχος της δουλειάς.

Αυτό που ίσως δεν έχεις σκεφτεί, είναι ότι υπάρχουν αρκετά χόμπι που μπορούν να σου φέρουν ένα επιπλέον εισόδημα. Κάνοντας μάλιστα μια δραστηριότητα που σου αρέσει. Και -που ξέρεις- ίσως μία ημέρα αυτό το χόμπι να εξελιχτεί σε μία κανονική δουλειά. Εδώ είναι 7 τέτοια χόμπι. Μήπως έχεις κάποια από αυτά;

1# Ζωγραφική: Στον ελεύθερο χρόνο σου ζωγραφίζεις πίνακες ή κάνεις σκίτσα; Αυτό μπορεί να σου φέρει χρήματα. Αρκεί να φτιάχνεις κάτι ξεχωριστό. Στην εποχή μας, μπορείς να κάνεις γνωστή τη δουλειά σου μέσα από τα social media.

2# Blogging: Είναι κάτι που το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Χρειάζεται ελάχιστο μπάτζετ για να ξεκινήσεις ένα blog. Μετά άρχισε να γράφεις, να αναπτύσσεις το δικό σου κοινό, και σε βάθος χρόνου ίσως έρθουν και συνεργασίες με brands.

3# Συλλέκτης κερμάτων: Μήπως έχεις παλιά κέρματα; Κάποια από αυτά μπορεί να κοστίζουν αρκετά χρήματα. Υπάρχει το eBay ή άλλα online marketplaces, στα οποία μπορείς να πουλήσεις τα κέρματα σου. Δες εδώ, για παράδειγμα, ποια παλιά κέρματα δραχμών πωλούνται ως 30.000 ευρώ.

4# Επαναχρησιμοποίηση πραγμάτων: Αντί να πετάξεις ένα παλιό έπιπλο σου, μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο. Να το πουλήσεις σε κάποιον που θα ήθελε να το επαναχρησιμοποιήσει. Είτε ακριβώς για την ίδια χρήση, είτε για κάτι παρόμοιο. Π.χ. ένα παλιό ντουλάπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βιβλιοθήκη. Για τσέκαρε τα παλιά έπιπλα που έχεις στο σπίτι σου ή φυλαγμένα σε κάποιο πατάρι.

5# Μαθήματα: Ήθελες πάντα να μεταδώσεις τις γνώσεις και τα skills σου σε άλλους; Τώρα μπορείς να το κάνεις, έχοντας μαθητές από όλα τα μέρη του κόσμου. Η διαδικασία μπορεί να γίνει Online, μέσω Skype. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεσαι κάποιο πτυχίο.

6# Δημιουργία κοσμημάτων ή αξεσουάρ. Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει αρκετές συνεντεύξεις εδώ στο It’s Possible με ανθρώπους που διαθέτουν ένα δικό τους brand με κοσμήματα ή αξεσουάρ. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό ξεκίνησε ως ένα απλό χόμπι. Στη συνέχεια ξεκίνησαν να μοιράζονται κάποια δημιουργήματα σε φίλους και γνωστούς, και όλο αυτό αναπτύχθηκε τελικά σε ένα κανονικό business project.

7# Φωτογραφία. Αν βγάζεις καλές φωτογραφίες, ίσως μπορείς να τις αξιοποιήσεις έτσι ώστε να βγάλεις χρήματα. Με πολλούς τρόπους. Μπορείς π.χ. να κάνεις φωτογραφίσεις για άλλους, χτίζοντας σιγά- σιγά ένα δικό σου πελατολόγιο. Επίσης υπάρχουν πολλά websites τα οποία προσφέρουν stock φωτογραφίες και μπορείς να αναρτήσεις και τις δικές σου φωτογραφίες εκεί έτσι ώστε να παίρνεις τα προβλεπόμενα έσοδα (συνήθως αυτά ορίζονται ανάλογα με τα downloads που γίνονται για κάθε εικόνα).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 1 =