αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τρικ επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι leaders. Και μπορείς εύκολα να τα «αντιγράψεις»

Επτά τρικ επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι leaders. Και μπορείς εύκολα να τα «αντιγράψεις»

Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να ξέρουν πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε ένα ομαδικό περιβάλλον. Μπορούν να εκφραστούν καθαρά και να ακούν προσεκτικά χωρίς να κυριαρχούν στη συζήτηση.

Το να είσαι καλός στην επικοινωνία είναι σημαντικό για πολλούς λόγους, όπως η οικοδόμηση και η διατήρηση σχέσεων, η επίτευξη στόχων, η επίλυση συγκρούσεων, η βελτίωση της παραγωγικότητας. Η ηγεσία και η επιρροή στους άλλους, η πρόοδος στην καριέρα σου, η έκφραση με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυθεντικότητα και η βελτίωση της ψυχικής και συναισθηματικής σου ευεξίας.

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι μια βασική δεξιότητα ζωής που μπορεί να σας ωφελήσει σε όλους τους τομείς της ζωής σας.
Αλλά, μην ανησυχείτε αν δεν κατέχετε φυσικά αυτή την ικανότητα, καθώς η αποτελεσματική επικοινωνία είναι κάτι που μπορεί να αναπτυχθεί με εξάσκηση, προγραμματισμό και προετοιμασία.

Εδώ είναι 7 τρικ επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι leaders. Και μπορείς εύκολα να τα «αντιγράψεις».

1. Ακούστε ενεργά: Εξασκηθείτε στην ενεργή ακρόαση δίνοντας την πλήρη προσοχή σας στον ομιλητή και ανταποκρινόμενοι σε αυτό που λέει. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να γίνεις ενεργός ακροατής: Τα 7 points που πρέπει να προσέξεις.

2. Αποφύγετε υποθέσεις: Μην κάνετε υποθέσεις για το τι σκέφτεται ή αισθάνεται το άλλο άτομο.

3. Να είστε σαφείς: Εκφράστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας ξεκάθαρα και συνοπτικά, φτάνοντας στο θέμα και αποφύγετε τη χρήση δύσκολης ορολογίας ή υπερβολικά περίπλοκης γλώσσας.

4. Προσφέρετε πολύτιμες γνώσεις: Όταν μιλάτε σε μια ομάδα, παρέχετε ένα πολύτιμο πακέτο πληροφοριών ή ένα σχέδιο δράσης το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να το πάρουν μαζί τους και να ωφελιθούν.

5. Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα: Επιλέξτε την καταλληλότερη ώρα για να μιλήσετε, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την προσοχή της ομάδας και ότι μπορείτε να παραδώσετε το μήνυμά σας χωρίς διακοπή.

6. Να χαμογελάτε και να είστε θετικοί: Χαμογελάστε και κάντε ένα θετικό νεύμα καθώς μιλούν οι άλλοι, για να χτίσετε μια θετική σχέση και να σας σέβονται όταν έρθει η σειρά σας να μιλήσετε.

7. Κάντε ερωτήσεις: Κάντε ερωτήσεις για να διευκρινίσετε οποιαδήποτε σύγχυση ή παρεξήγηση. Ενώ παράλληλα έτσι δείχνετε ενδιαφέρον για αυτά που λέει ο άλλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =