αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν ξεκινήσεις το δικό σου blog και βγάλεις χρήματα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Επτά πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν ξεκινήσεις το δικό σου blog και βγάλεις χρήματα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Το έχουμε ξανά πει: Πλέον μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου blog ή site. Ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλωστε τα τεχνολογικά εργαλεία υπάρχουν. Αρκεί ένα laptop και μία σύνδεση στο ίντερνετ για να ξεκινήσεις. Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησε και το It’s Possible από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα. Πλέον καταγράφει 2.000.000 page views τον μήνα και είναι μία full time job.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο το πως μπορείς να βγάλεις χρήματα από ένα blog. Τώρα θα πάμε ένα βήμα… πιο πίσω. Πριν φτάσεις να βγάζεις χρήματα. Τώρα θα δούμε 7 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν ξεκινήσεις το δικό σου blog.

Εξοπλισμός. Τα πράγματα εδώ όπως είπαμε είναι αρκετά απλά. Ένα laptop και μία σύνδεση στο ίντερνετ αρκούν για να ξεκινήσεις. Αν αυτά τα έχεις ήδη στο σπίτι σου, πρακτικά δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα άλλο! Απλά ξεκινάς. Φυσικά στην πορεία μπορείς να κάνεις βελτιωτικές κινήσεις ή να αγοράσεις επιπλέον γκάτζετ, ανάλογα με τις δραστηριότητες που θέλεις να «τρέξεις» μέσα από το blog σου.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός site; Σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει μία μοναδική απάντηση φυσικά. Σε μια ελεύθερη αγορά, ο κάθε επαγγελματίας ή κάθε εταιρία μπορεί να κοστολογεί διαφορετικά την συγκεκριμένη υπηρεσία. Οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι ένα ψάξιμο στην αγορά για να πάρεις μερικές συγκεκριμένες προσφορές στα χέρια σου και στην συνέχεια να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει. Για την ιστορία, να πω ότι η κατασκευή του It’s Possible το 2016 είχε κοστίσει 450 ευρώ. Ωστόσο και τότε είχα δει σημαντικές διαφορές στις προσφορές που πήρα από διάφορες εταιρίες.

Συνέπεια, συνέπεια, συνέπεια. Είναι σημαντικό να αποφασίσεις ότι θα μπεις σε ένα μονοπάτι που χρειάζεται συνέπεια. Αν θες να πας το blog σου σε επαγγελματικό επίπεδο και να βγάλεις χρήματα, πρέπει να έχεις νέο περιεχόμενο συνεχώς. Έτσι ώστε να χτίσεις μια σχέση με το κοινό-στόχο σου, να πιάνεις καλή επισκεψιμότητα και άρα να έχεις έσοδα. Δεν αρκεί απλά να αναρτάς περιεχόμενο… όπως έχεις χρόνο. Να σημειώσω ότι το It’s Possible ξεκίνησε το 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε μία «κενή ημέρα». Ναι, εδώ και 7 χρόνια το site έχει νέο περιεχόμενο κάθε ημέρα!

Ταυτότητα. Πριν ξεκινήσεις το «χτίσιμο» είναι σημαντικό να σκεφτείς τι… σπίτι θες να φτιάξεις. Δεν είναι η ιδανικότερη επιλογή να βγάλεις online ένα site και να αρχίσεις να πετάς πάνω… ο,τι περιεχόμενο προκύψει. Κάνε το πλάνο σου απο την αρχή. Και αποφάσισε τι θεματολογία και τι ταυτότητα θέλεις να έχει το site σου. Πόσες και ποιες κατηγορίες. Που θα δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα. Θα έχει συνεντεύξεις; Φυσικά μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις και βελτιώσεις στην πορεία. Αλλά είναι σημαντικό να έχεις έναν βασικό κορμό.

Όνομα. Έχεις σκεφτεί το όνομα του blog σου; Φρόντισε να βρεις κάτι που μένει στο μυαλό των ανθρώπων. Και να σχετίζεται με κάποιον τρόπο με το περιεχόμενο που θα αναρτάς- και την ταυτότητα που είπαμε πριν. Ιδανικά, να είναι ένα μικρό όνομα. Ακόμα και μία λέξη. Επειδή μιλάμε για blog, μην ξεχάσεις να τσεκάρεις αν το domain είναι διαθέσιμο.

Τι άλλο υπάρχει στην αγορά; Πριν ξεκινήσεις το blog σου, κάνε μια έρευνα στην αγορά για να δεις αν υπάρχει ήδη κάτι παρόμοιο. Είναι πιθανό να υπάρχει κάτι. Αυτό δεν θα πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά. Δες όμως τι κάνουν οι άλλοι και προσπάθησε να φτιάξεις κάτι καλύτερο.

Μην περιμένεις να γίνεις… εκατομμυριούχος σε μια νύχτα. Είναι κάτι που ξεκινάει από το μηδέν. Άρα μην περιμένεις να ξεκινήσεις το blog σου την Δευτέρα και να έχεις γίνει πλούσιος την Τρίτη. Είναι και ένα λάθος που βλέπουμε συχνά σε άτομα που ξεκινούν δικά τους blogs. Ξεκινούν και περιμένουν ότι θα γίνουν πλούσιοι μέσα σε 1,2 ή 3 μήνες. Οταν διαπιστώνουν ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, απλά το παρατάνε. Ακόμα κι αν το πρώτο χρονικό διάστημα το project σου δεν βγάζει χρήματα, συνέχισε με συνέπεια όπως είπαμε και πριν. Η ανάπτυξη θα έρθει σε βάθος χρονου- μαζί και τα έσοδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 14 =