αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπενδύσεις σε νέα πλοία αξίας σχεδόν 2,8 δισ. δολαρίων για τους Έλληνες εφοπλιστές στο ξεκίνημα του 2022

Επενδύσεις σε νέα πλοία αξίας σχεδόν 2,8 δισ. δολαρίων για τους Έλληνες εφοπλιστές στο ξεκίνημα του 2022

Επενδύσεις σε νέα πλοία αξίας σχεδόν 2,8 δισ. δολαρίων, έναντι 2,79 δισ. το ίδιο διάστημα πέρυσι, υλοποίησαν οι Έλληνες εφοπλιστές τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, συνάπτοντας συμφωνίες πρωτίστως με ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας.

Ειδικότερα, τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny φανερώνουν ότι οι «Greeks» παρήγγειλαν συνολικά 32 πλοία, έναντι 49 το αντίστοιχο διάστημα του 2021, με την αξία πάντως των επενδύσεων να παραμένει σχεδόν ίδια. Αυτό, διότι, κατά το περσινό πρώτο τρίμηνο, το ενδιαφέρον είχε στραφεί κυρίως στους κλάδους χύδην ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοιων που είναι φθηνότερα από τα containerships και τα LNG carriers.

Από τα φετινά 32 πλοία, τα 21 είναι βαπόρια μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, 7 πλοία μεταφοράς LNG, ενώ μοιρασμένες είναι οι παραγγελίες σε bulk carriers (2) και tankers (2).

Οι εκθέσεις της ναυλομεσιτικής εταιρείας αποκαλύπτουν και τα ναυπηγεία που προτιμούν οι Έλληνες πλοιοκτήτες. Όπως ειπώθηκε, οι περισσότερες παραγγελίες, ήτοι 22 εξ αυτών, τοποθετήθηκαν σε νοτιοκορεατικές γιάρδες. Παράλληλα, 8 τοποθετήθηκαν στην Κίνα και 2 στο Βιετνάμ. Από τη λίστα, συνεπώς, απουσιάζουν τα ναυπηγεία της Ιαπωνίας.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν συνάψει συμβόλαια για νέες ναυπηγήσεις το τρέχον έτος συμπεριλαμβάνονται η Μαρία Αγγελικούση, ο Γιώργος Προκοπίου, ο Γιώργος Οικονόμου, η οικογένεια Τσάκου, ο Γιάννης Κούστας και ο Αριστείδης Πίττας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =