αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Εμπιστέψου με»: Αν ένα άτομο χρησιμοποιεί αυτές τις 5 φράσεις μέσα σε μία συζήτηση μάλλον κάτι σου κρύβει

«Εμπιστέψου με»: Αν ένα άτομο χρησιμοποιεί αυτές τις 5 φράσεις μέσα σε μία συζήτηση μάλλον κάτι σου κρύβει

Οι μη αυθεντικοί άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν ορισμένες φράσεις για να κρύψουν τα αληθινά τους συναισθήματα ή για να κάνουν τον εαυτό τους να φαίνεται καλύτερος από ό,τι είναι.

Το να είσαι γνήσιος, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει να είσαι ανοιχτός και ειλικρινής, ακόμα και όταν είναι άβολο. Έχει να κάνει με το να δείχνεις σεβασμό στους άλλους με το να είσαι ειλικρινής.

Στη συζήτηση, 5 φράσεις μπορουν να δείξουν την έλλειψη αυθεντικότητας κάποιου.

Θα πρέπει να τις γνωρίζετε για να μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε ποιος είναι πραγματικά αυθεντικός.

1) «Πίστεψέ με…»

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τομείς όπου η αυθεντικότητα έχει σημασία, είναι η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης.

Σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις, ορισμένες φράσεις μπορεί να είναι σημαντικές ”κόκκινες σημαίες”.

«Πιστέψτε με…» είναι μια τέτοια φράση.

Συχνά χρησιμοποιείται ως τρόπος παράκαμψης της διαδικασίας οικοδόμησης πραγματικής εμπιστοσύνης.

Οι γνήσιοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η εμπιστοσύνη κερδίζεται με την πάροδο του χρόνου, με πράξεις και όχι με λόγια. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να διαφημίσουν… στην αξιοπιστία τους. Αντικατοπτρίζεται στις πράξεις και τις συμπεριφορές τους.

Ωστόσο, τα μη αυθεντικά άτομα μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτή τη φράση ως συντόμευση, για να σας πείσουν για την αξιοπιστία τους χωρίς να το αποδείξουν. Λάβετε υπόψη ότι δεν πρόκειται για την ίδια τη φράση, αλλά για την πρόθεση και το πλαίσιο πίσω από αυτήν. Όταν κάποιος λέει «Εμπιστεύσου με…», σκεφτείτε αν σας έχουν δείξει λόγους να το κάνετε. Αν όχι, μπορεί να τους λείπει η αυθεντικότητα.

2) «Μισώ να είμαι αυτός που θα σου το πει αυτό…»

Φράσεις όπως «Μισώ να είμαι αυτός που θα σου το πω…» συχνά λειτουργούν ως κάλυμμα για την παροχή περιττών ή αγενών πληροφοριών.

Μπορεί ένας συνάδελφος να χρησιμοποίησε αυτή τη φράση πριν μοιραστεί κάποια αρνητικά σχόλια για ένα άλλο μέλος της ομάδας.

Όπως αποδείχθηκε, η ανατροφοδότηση δεν ήταν εποικοδομητική ή απαραίτητη. Ηθελε απλώς να ξεσπάσει τις απογοητεύσεις του.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν τέτοιες φράσεις.

3) «Δεν θέλω να είμαι αγενής, αλλά…»

Η φράση συχνά προλογίζει μια δήλωση που είναι, πράγματι, πολύ αγενής. Είναι ένα κλασικό παράδειγμα άρνησης, όπου κάποιος ισχυρίζεται ότι δεν κάνει κάτι ενώ το κάνει ταυτόχρονα.

Τέτοιες φράσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αμβλύνουν το χτύπημα της κριτικής, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν την ευθύνη του να είναι κάποιος αγενής.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν τέτοια γλωσσικά κόλπα. Είναι άμεσοι και με σεβασμό στην ομιλία τους και δεν χρειάζεται να κρύβονται πίσω από ένα πέπλο ψεύτικης ευγένειας.

4) «Απλά λέω…»

Η φράση χρησιμοποιείται συχνά ως ένας τρόπος για να αποστασιοποιηθεί κανείς από τον αντίκτυπο των δικών του λέξεων.

Είναι μια μορφή εκτροπής, με στόχο την ελαχιστοποίηση του βάρους ή των πιθανών συνεπειών αυτών που ειπώθηκαν.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι, από την άλλη, στέκονται στα λόγια τους.

5) «Εμπιστέψου με…»

Είναι μια άλλη φράση που μπορεί να αποτελέσει ”κόκκινη σημαία”. Συχνά χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος για να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους άλλους για κάτι χωρίς να παρέχουμε συγκεκριμένα στοιχεία ή λογικά επιχειρήματα.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι κατανοούν ότι η αξιοπιστία δεν κερδίζεται μόνο με λόγια, αλλά με συνεπείς πράξεις με την πάροδο του χρόνου.

Δεν χρειάζεται να επικαλεστούν την πίστη γιατί οι πράξεις τους μιλούν από μόνες τους.

Αντίθετα, άτομα που δεν έχουν αυθεντικότητα μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτή τη φράση για να χειραγωγήσουν τους άλλους ώστε να αποδεχτούν αδιαμφισβήτητα τις δηλώσεις τους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =