αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕίναι γεγονός το πρώτο ενοίκιο που πληρώνεται… σε bitcoin

Είναι γεγονός το πρώτο ενοίκιο που πληρώνεται… σε bitcoin

Στην Αργεντινή υπογράφηκε αυτό που θεωρείται ως το πρώτο μισθωτήριο συμβόλαιο στον κόσμο σε bitcoin. Το συμβόλαιο αφορά την ενοικίαση ενός διαμερίσματος στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής, με τον ιδιοκτήτη και τον ενοικιαστή να συμφωνούν ότι το ενοίκιο θα καταβάλλεται μηνιαίως σε bitcoin.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο Paginal12 και αναμεταδίδει το Business Insider, το ενοίκιο που συμφωνήθηκε ισοδυναμεί σε 100 tether τον μήνα. Το tether είναι ένα stablecoin που είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, επομένως πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ενοίκιο ανέρχεται στα 100 δολάρια τον μήνα, τα οποία ο ιδιοκτήτης θα λαμβάνει σε bitcoin μέσω της πλατφόρμας Fiwind.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Paginal12 ότι πρόκειται για την πρώτη τέτοια συμφωνία μέχρι στιγμής «τουλάχιστον για την Αργεντινή». Το Business Insider εκτιμά ότι είναι η πρώτη στον κόσμο.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί ο ιδιοκτήτης προτιμά να πληρώνεται σε bitcoin αντί για tether, η επικεφαλής marketing της Fiwind, Florencia Feldman, είπε στο Business Insider: «Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για προσωπική απόφαση. Υποθέτουμε ότι μπορεί να σχετίζεται με την προσδοκία ότι, το 2024, η τιμή του bitcoin αναμένεται να ενισχυθεί, λόγω του halving και άλλων παραγόντων, όπως η έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ETFs του bitcoin».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =