αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕάν θες να φτάσεις στο 100% των δυνατοτήτων σου πρέπει να κόψεις αυτές τις 4 συνήθειες

Εάν θες να φτάσεις στο 100% των δυνατοτήτων σου πρέπει να κόψεις αυτές τις 4 συνήθειες

Το να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη (αν και πολλοί από εμάς θα το θέλαμε!).

Χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια και μια συνειδητή ανάλυση των καθημερινών συνηθειών και συμπεριφορών σας για να διασφαλίσετε ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.

Αν και δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που (δυστυχώς) θα σας κρατούν πάντα πίσω στη ζωή.

Ας εξερευνήσουμε τις 4 συμπεριφορές στις οποίες πρέπει να πείτε αντίο αν θέλετε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας στη ζωή.

1) Πατάς το snooze στο ξυπνητήρι σου

Όταν εργάζεστε από απόσταση, είναι εύκολο απλώς να σηκωθείτε από το κρεβάτι, να πάτε στο γραφείο σας, να ανοίξετε τον φορητό υπολογιστή σας και να ξεκινήσετε τη δουλειά.

Αλλά ντύνεσαι σωστά και κάνεις ντους όταν το κάνεις αυτό; Κάνετε κάποια μορφή άθλησης πριν μπείτε σε συναντήσεις και ξεκινήσετε να τσεκάρετε τα emails;

Αφιερώνεις χρόνο για να απολαύσεις τον πρωινό σου καφέ;

H απάντηση είναι μάλλον όχι.

Παρόλο που αυτά τα λίγα επιπλέον λεπτά στο κρεβάτι φαίνονται τόσο καλά εκείνη τη στιγμή, τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να αισθάνεσαι ένα βήμα πιο μπροστά.

Επιπλέον, σύμφωνα με την επιστήμη, εάν είστε πρωινός τύπος, ο εγκέφαλός σας είναι σημαντικά πιο ενεργός νωρίς το πρωί.

Σταμάτα λοιπόν να πατάς στο snooze στο ξυπνητήρι. Κάνε το μάθημα του γυμναστηρίου, πήγαινε για τρέξιμο με την ανατολή του ηλίου (ή απλώς μια βόλτα!), διάβασε το βιβλίο σου στο μπαλκόνι και άρχισε να απολαμβάνεις λίγο χρόνο τα πρωινά.

Με περισσότερο ελεύθερο χρόνο για σκέψη, μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα τις μέρες σας, να μάθετε περισσότερα και να αξιοποιήσετε πραγματικά τις δυνατότητες σας στο μέγιστο.

2) Λέτε «ναι» όταν πρέπει να πείτε «όχι»

Το να λέτε ναι όταν θέλετε (ή θα έπρεπε) να πείτε όχι, δεν θα σας ωφελήσει στη ζωή. Όταν συμφωνείτε σε πράγματα που δεν πρέπει, αγνοείτε τις δικές σας ανάγκες και βάζετε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σας.

Και ενώ αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό περιστασιακά για τη διατήρηση υγιών φιλιών και ευτυχισμένων σχέσεων, δεν είναι κάτι που πρέπει να το συνηθίσετε. Όταν λες… ναι σε όλα, στην πραγματικότητα λες όχι στον εαυτό σου.

Όπως εάν σας ζητηθεί να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες στη δουλειά χωρίς επιπλέον αμοιβή, το να πείτε το ναι θα σας κάνει μόνο πιο απασχολημένους και πιο αγχωμένους- χωρίς τις οικονομικές ανταμοιβές.

3) Αργείς;

Για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας στη ζωή, πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να σκεφτεί, να αισθανθεί και να αναπνεύσει. Αν πάντα καθυστερείτε σε όλα, δεν δίνετε στον εαυτό σας τον χρόνο να χαλαρώσει ή να σκεφτεί τα πράγματα καλά.

Αν αργήσατε στη δουλειά, θα πρέπει να μπείτε βιαστικά στο γραφείο, να βρείτε το δωμάτιο, να παραλείψετε τον καφέ και να καθίσετε ακριβώς στην ώρα έναρξης της βάρδιας για να ξεκινήσετε τη δουλειά. Μάλλον δεν είναι η καλύτερη νοοτροπία.

Αλλά αν μπείτε 15 λεπτά νωρίτερα, αφιερώσετε χρόνο για να πιείτε ένα ποτήρι νερό, να φτιάξτε έναν καφέ και να συζητήσετε λίγο με τους συναδέλφους, θα είναι καλύτερα.

Εάν είστε γενικά αργοπορημένο άτομο, το να κόψετε αυτή τη συνήθεια μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση.

Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε να καθυστερείτε είναι να προγραμματίσετε καλύτερα.

Πριν από κάθε εκδήλωση, αφιερώστε χρόνο για να προγραμματίσετε πόσο χρόνο χρειάζεστε για να προετοιμαστείτε – αναλύστε το σε πόσο χρόνο χρειάζεται για να κάνετε ντους, να φτιάξετε τα μαλλιά σας, να βουρτσίζετε τα δόντια σας, να φάτε πρωινό κ.λπ.

Ρυθμίστε στον εαυτό σας ξυπνητήρια για το χρόνο που χρειάζεστε για να προχωρήσετε στην επόμενη εργασία για να είστε σε καλό δρόμο.

Και πάντα, πάντα, πάντα να δίνετε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεστε.

4) Είσαι συνεχώς… απασχολημένος

Όταν τρέχεις πάντα σαν τρελός στον τροχό του χάμστερ, δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις τα πράγματα που θέλεις να πετύχεις στη ζωή.

Για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας, χρειάζεστε χρόνο για να σκεφτείτε πραγματικά.

Επομένως, μην συνεχίσετε να θυσιάσετε το «κενό χρόνο» σας για να κάνετε όλους τους άλλους στη ζωή σας ευτυχισμένους. Δώστε προτεραιότητα στον χρόνο σας, ώστε ο καθορισμός στόχων και ο «χρόνος ησυχίας» να είναι μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας σας.

Κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι αφιερώνετε χρόνο για διαλογισμό, διάβασμα, να πάτε μία βόλτα, να ακούστε ένα podcast ή να συναντήσετε έναν φίλο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =