αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να δείξεις στους άλλους ότι έχεις ψυχική δύναμη, μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς αυτές τις 9 φράσεις

Αν θες να δείξεις στους άλλους ότι έχεις ψυχική δύναμη, μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς αυτές τις 9 φράσεις

Η ψυχολόγος Dr Cortney Warren έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Harvard και έχει διαπιστώσει μέσα από την εμπειρία της το εξής: Η συναισθηματική δύναμη καθιστά τους ανθρώπους πιο ικανούς να διαχειριστούν τις συγκρούσεις και να έχουν ενσυναίθηση, κυρίως επειδή δεν αναζητούν από τους άλλους επιβεβαίωση.

Ας δούμε μερικές φράσεις που ένας συναισθηματικά δυνατός άνθρωπος χρησιμοποιεί. Ακόμη και λίγες από αυτές αν χρησιμοποιούμε συχνά, το «σκορ» μας είναι καλό.

1. Άσε με να το σκεφτώ πριν απαντήσω

Ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά των συναισθηματικά ανθεκτικών ανθρώπων είναι ότι μιλάνε ξεκάθαρα, επιλέγουν προσεκτικά τις απαντήσεις τους και δεν είναι παρορμητικοί στις αντιδράσεις τους.

2. Όχι

Πόσες φορές δεν ακούσαμε ότι είναι σημαντικό να θέτουμε όρια και να μάθουμε να λέμε «όχι» ακόμη και για να έχουμε καλύτερες σχέσεις με τους άλλους; Οι συναισθηματικά ασφαλείς άνθρωποι αισθάνονται άνετα να βάζουν όρια. Κάνουν ξεκάθαρο ότι θα λειτουργήσουν με βάση τις δικές τους ηθικές αρχές, ανάγκες και επιθυμίες.

3. Δεν νιώθω καθόλου άνετα με αυτό που συμβαίνει / που μου λες

Εκφράζουν πάντα τις ανάγκες τους με σεβασμό. Αυτό σημαίνει ότι δηλώνουν πώς αισθάνονται, όταν κάποιος τους συμπεριφέρεται άσχημα. Εάν αισθάνονται ότι παραβιάζονται τα όριά τους, δείχνουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση.

4. Έτσι είμαι και νιώθω καλά με αυτό

Τα λόγια τους συνάδουν με τις πράξεις τους. Αυτό τους κάνει προβλέψιμους και οι φίλοι τους γνωρίζουν ότι δεν θα παρεκκλίνουν από τις αξίες τους, αλλά και ότι θα είναι αξιόπιστοι.

5. Αλήθεια, είμαι έτσι; Δεν το είχα καταλάβει

Και μάλιστα το εννοούν! Οι συναισθηματικά ασφαλείς άνθρωποι είναι σε θέση να δεχτούν την κριτική των άλλων χωρίς να το πάρουν προσωπικά. Συχνά μάλιστα, την βλέπουν ως ευκαιρία για αυτοβελτίωση.

6. Θα το δουλέψω

Σε ουσιαστικές σχέσεις, οι συναισθηματικά ασφαλείς άνθρωποι θα κάνουν μια προσπάθεια να αλλάξουν όταν είναι απαραίτητο. Γνωρίζουν ότι η ανάληψη δράσης είναι το κλειδί για την προσωπική ανάπτυξη και την ενίσχυση των δεσμών τους.

7. Λυπάμαι που περνάς δύσκολα. Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Χάρη στην ενσυναίσθηση που συνήθως διαθέτουν, μπορούν να γίνουν αληθινά υποστηρικτικοί, κατανοώντας ότι δεν φταίνε οι ίδιοι αν κάποιος άλλος έχει μια κακή μέρα.

8. Είναι πραγματικά σημαντικό για μένα

Το σταθερό σύστημα πεποιθήσεων και αξιών είναι το κλειδί της συναισθηματικής δύναμης, επειδή καθοδηγεί τις επιλογές μας. Όταν παραβιάζεται μια αξία, οι συναισθηματικά δυνατοί άνθρωποι μπορούν να υπερασπιστούν τη θέση τους γι’ αυτό που πιστεύουν ότι είναι ηθικό και δίκαιο.

9. Θα προσπαθήσω!

Οι συναισθηματικά δυνατοί άνθρωποι έχουν καλλιεργήσει μια αίσθηση εσωτερικής βεβαιότητας βάσει της οποίας ξέρουν ότι θα είναι εντάξει, ακόμη κι αν μια προσπάθειά τους αποτύχει. Αυτό τους επιτρέπει να πειραματιστούν με νέα πράγματα, χόμπι, φιλίες, ταξίδια και ακόμη και προσωπικές στρατηγικές διαχείρισης των πραγμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν θες να φτάσεις στο 100% των δυνατοτήτων σου πρέπει να κόψεις αυτές τις 4 συνήθειες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + eleven =