αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν μιλάς πολύ»: 6 καθημερινές συνήθειες που φθείρουν το μυαλό σου

«Δεν μιλάς πολύ»: 6 καθημερινές συνήθειες που φθείρουν το μυαλό σου

Γνωρίζατε ότι οι συνήθειες που εφαρμόζουμε καθημερινά, μπορούν ν επηρεάσουν την λειτουργία του εγκεφάλου μας; Μελέτες έχουν δείξει ότι οι καθημερινές συνήθειες, όπως η μη κατανάλωση των σωστών τροφών ή το να μην μιλάς αρκετά, μπορούν να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα τον εγκέφαλό σου.

Εδώ είναι 6 καθημερινές συνήθειες που είναι κακές για τον εγκέφαλό σας:

Συνήθεια #1: Δεν κοιμάσαι αρκετά

Το να μην κοιμάσαι αρκετά είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εγκέφαλό σου. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, ο εγκέφαλός σας δεν έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να συνέλθει από την ημέρα που μόλις πέραε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα όπως η κακή λειτουργία του μυαλού, η απώλεια μνήμης και οι εναλλαγές της διάθεσης. Μάλιστα, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας.

Αν θέλετε να προστατέψετε τον εγκέφαλό σας, φροντίστε να κοιμάστε με συνέπεια τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ. Είναι επίσης σημαντικό να αντιμετωπίζονται τυχόν διαταραχές ύπνου.

Συνήθεια #2: Κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι μια άλλη φρικτή συνήθεια. Είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη γενική σας υγεία, και αυτό περιλαμβάνει και την υγεία του εγκεφάλου σας. Το κάπνισμα βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί χρόνια φλεγμονή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό και γνωστική εξασθένηση. Οι καπνιστές έχουν επίσης διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια. Αν καπνίζετε, το κόψιμο είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εγκέφαλό σας (και το σώμα σας).

Συνήθεια #3: Περνάς πάρα πολύ χρόνο μόνος

Ενώ όλοι χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο μόνοι με τον εαυτό μας, η κοινωνικοποίηση είναι σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου σας. Το να περνάς πολύ χρόνο μόνος μπορεί να είναι εξίσου κακό για τον εγκέφαλό σου με το να μην κοιμάσαι αρκετά. Όταν είστε συνεχώς γύρω από άλλους ανθρώπους, ο εγκέφαλός σας λαμβάνει ερεθίσματα από την κοινωνική αλληλεπίδραση. Αλλά όταν είστε μόνοι σας όλη την ώρα, ο εγκέφαλός σας δεν λαμβάνει την ίδια διέγερση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη ή άγχος. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή, βεβαιωθείτε ότι περνάτε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας τακτικά.

Συνήθεια #4: Τρως πολύ πρόχειρο φαγητό

Η υπερβολική κατανάλωση πρόχειρου φαγητού μπορεί επίσης να είναι επιζήμια. Το πρόχειρο φαγητό είναι κακό για την υγεία σας, και αυτό περιλαμβάνει τον εγκέφαλό σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες με πατάτες τηγανιτές, πατατάκια, χάμπουργκερ και αναψυκτικά, μακροπρόθεσμα θα δουν τον εγκέφαλο τους να λειτουργεί χειρότερα. Το πρόχειρο φαγητό είναι επίσης γεμάτο με ζάχαρη και θερμίδες, που μπορεί να οδηγήσουν σε παχυσαρκία και διαβήτη. Αυτά τα προβλήματα υγείας μπορούν να βλάψουν τον εγκέφαλό σας. Εάν θέλετε να προστατεύσετε τον εγκέφαλό σας, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή με ελάχιστο πρόχειρο φαγητό.

Συνήθεια #5: Αρνητικές σκέψεις

Η αρνητική σκέψη είναι μια συνήθεια που μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλό σας. Όταν είστε διαρκώς αγχωμένοι, αυτό επηρεάζει την ψυχική σας υγεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως κατάθλιψη, άγχος, ακόμη και άνοια. Ευτυχώς, αυτή είναι μια συνήθεια που είναι σχετικά εύκολο να την αλλάξεις. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή, βεβαιωθείτε ότι κάνετε θετικές σκέψεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επίσκεψη σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας μπορεί να είναι ευεργετική εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε τη διαδικασία της σκέψης σας μόνοι σας.Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις.

Συνήθεια #6: Δεν μιλάς αρκετά

Εάν δεν μιλάτε αρκετά, υπάρχει πιθανότητα να χάσετε μέρος της εγκεφαλικής σας λειτουργίας. Κάνοντας βαθιές συζητήσεις και μιλώντας πολύ με φίλους και οικογένεια, λαμβάνετε μεγάλα οφέλη. Η αλληλεπίδραση με άλλους είναι το καλύτερο είδος εγκεφαλικής άσκησης που μπορείτε να κάνετε- και είναι κάτι πολύ απλό.

Μελέτες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι τα άτομα με ενεργή κοινωνική ζωή έχουν πιο αργό ρυθμό μείωσης της μνήμης. Οπότε βγείτε εκεί έξω και συζητήστε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eighteen =