αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚατεβάζει ρολά η εμβληματική εταιρία κατεψυγμένων αλιευμάτων Κοντοβέρος

Κατεβάζει ρολά η εμβληματική εταιρία κατεψυγμένων αλιευμάτων Κοντοβέρος

Η εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων Κοντοβερός (Freskot) ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της και της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε:

1. Την άμεση διακοπή της λειτουργίας της βιομηχανικής μονάδας της εταιρείας (εργοστάσιο επεξεργασίας, διατήρησης, τυποποίησης και κατάψυξης ψαριών και μαλακίων, ετοίμων γευμάτων με κύριο συστατικό το ψάρι και αποθηκών ψυγείων) λόγω της δυσμενούς οικονομικής πορείας της εταιρείας, τα χρέη προς την φορολογική διοίκηση, τον ΕΦΚΑ, τις τράπεζες, προμηθευτές και την αντικειμενική αδυναμία αντιμετώπισης ακόμα και των ανελαστικών της δαπανών.

2. Να υποβληθεί αίτηση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών περί πτώχευσης της εταιρείας. Η απόφαση αυτή επιβάλλεται λόγω του ότι η εταιρεία έχει περιέλθει σε παύση πληρωμών από τις αρχές Μαρτίου 2024, καθώς απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές – επενδυτές, ενώ κατέστη ανέφικτη η συμφωνία με τους πιστωτές είτε για υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης είτε για αναδιάρθρωση των οφειλών της μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, στον οποία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι πιστωτές – χρηματοδοτικοί οργανισμοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =